fbpx

Георги Свиленски: БСП предлага по 6 500 лв. за всяка второ и трето дете, преизчисление на пенсиите и прогресивно подоходно облагане

Новини
3
реклама

Кадър видео БТВ

От ден първи на пандемията мерките са хаотични и непоследователни. Не са ясни както за българските граждани, така и за болниците и лекарите. Тази оценка за мерките, които предприемат управляващите за справяне с пандемията, даде заместник-председателят на Парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски по bTV.

За „Тази сутрин“ той коментира: „От БСП от години говорим за проблемите в здравната ни система, но този въпрос беше подценяван от управляващите. По-лошото е, че беше подценяван и през летните месеци, когато всички очакваха тази втора много по-голяма криза. И сега се оказва, че болниците нямат лекари, медицински сестри и санитари и обикновени неща, които са им необходими. Стигна се дотам – народни представители, мои колеги от „БСП за България“, да помагат в болниците в Шумен и Свищов. Още в неделя трима депутати-лекари от нашата група веднага реагираха, след като разбраха за недостига на медицински лица и отидоха в Ковид отделенията на тези болници“.

За всеки българин да има безплатен тест за коронавирус, призова Свиленски от ефира на телевизията.

„През всички години БСП е предлага повишаване на заплатите на медицинските служители и повече пари за специализация и квалификация на лекарите. Преди да има Ковид криза ние предложихме медицинска сестра да е защитена професия. Сега го предлагат и управляващите. Всичко това е, за да не напускат българските лекари държавата и да лекуват други европейски граждани, а да останат в България“, каза още социалистът за предложенията на БСП за здравната система.

реклама

На въпрос на водещия Антон Хекимян защо БСП не напусне парламента, щом за нея той е изчерпан, Свиленски обясни: „Мислили сме по този въпрос, правили сме го. Ние излязохме за един ден, в петък, когато бяха приети противоконституционни решения – депутати да участват в заседанието онлайн и приемането на Бюджета при липса на кворум. Ако БСП въобще не участва в пленарните заседания, ще гледаме как заседават по 50-60 депутата и ще си приемат каквото искат. Затова ние сме там – за да може все пак, колкото можем, да спрем неразумията, които управляващите правят. Направихме го миналата седмица с Кодекса на труда, когато беше вкаран законопроект, който орязваше човешки и трудови права“.

По повод готовността на БСП да влезе в коалиция за предстоящите парламентарни избори, Георги Свиленски заяви: „БСП винаги е участвала в коалиции – през годините е била в „Коалиция за България“, в „БСП лява България“. Ще търсим широк фронт, първо в левите сили и в близки до нас партии. След това вече, когато българският народ се произнесе на избори, БСП ще търси формула за управление. По-важното обаче е да кажем какво предлагаме на българските граждани. Да кажем, че предлагаме по 6 500 лв. за всяко второ и трето дете. Че искаме преизчисляване на пенсиите, а не по 50 лв. на всеки пенсионер. Че искаме прогресивно подоходно облагане, за да се съберат повече пари в Бюджета. Направихме „Визия за България“ за 15 години напред. За разлика от ГЕРБ, БСП предлага последователна политика и е готова за предстоящите парламентарни избори“.

реклама
loading...

Безусловни ли ще са тия 6500 лв за второ и трето дете ??? Сега пък вие от БСП ли зарибявате ромското население ??? Те и без това, и досега така безконтролно се размножават, и сега са доста добре финансово обгрижвани, че до не много (около 20-тина) години, численно ще са повече от българите !!! Е, БРАВО !!! И голямо БЛАГДАРСКО за грижите !!!

Не говорете само глупости,а помислете как да ограничите раждаемостта при циганите.Мисля,че Китайците бяха ограничение до 3 деца.Следващите не получават нищо.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Д-р Антония Първанова: Лечението без контрол е опасно

реклама Кадър видео БТВ „Попаднах на доста случаи, при които още при първите симптоми хората получаваха рецепта с два антибиотика и кортикостероид“, коментира в „Тази сутрин“ по bTV д-р Антония Първанова, педиатър и експерт в управлението на здравеопазването. По думите ѝ понякога общопрактикуващите лекари, а и не само те, правят …

Новини
Изследване показва, че изолирането в къщи носи най-голям риск от заразяване

реклама Снимка pixabay Учените стигнали до извода, че всеки допълнителен ден вкъщи заедно със заразен човек увеличава риска от предаване на болестта с 10 %. Заболелите членове на семейството са най-честият източник на заразяване с коронавирус, публикуваха учени за изследването си в списание „Science“. Китайски експерти са направили анализ на …

Новини
Акад. Богдан Петрунов: На 29 декември ще се реши коя ваксина ще се ползва

реклама Кадър видео БНТ Трябва да е много сигурна ваксината, за да не навреди на организма. Затова и решението е трудно. 150 ваксини се разработват в момента по света, от тях 4 са представени на Агенцията за лекарствени средства в ЕС за одобрение. До 18 ч. вчера нямаше съобщение, че …