Георги Първанов: Не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е лесно да критикуваш Борисов

Новини
44
реклама

Кадри: Нова телевизия, bTV

„Няма как държавата да продължи да бъде в този хаос, в тази война. Ако в парламента тази непримиримост ще се разреши, то между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща“, каза президентът (2002-2012 година) Георги Първанов по Нова телевизия.

Трябва да има поне една минимално възможност премиер и президент да си вдигнат телефона и да обсъдят, да коментират поне един важен въпрос. „Иначе няма да стане – това е пътят към срива, към разрухата на държавата“, предупреди Първанов. Той предложи премиерът и президентът да обсъдят какво предстои у нас, в Европа и в света в борбата с коронавируса.

„Аз съм единственият президент, който беше на ръба на импийчмънта, което напомня за едни много тежки отношения между мен и ГЕРБ, в частност между мен и премиерът Бойко Борисов“, каза Първанов. Той изрази мнение, че кабинетът на Борисов е изхабен и вероятно ще има рокада на върха.

реклама

Според него Борисов има ресурс и той може да удържи властта, ако иска. Въпросът е дали той ще прецени тактически това по-изгодно ли е за него. Първанов посъветва Борисов след изборите да се оттегли в своята партия и да не става за четвърти път премиер. „Няма вечни лидери, имало е преди 10-ти ноември. Но ако някой иска да се мери с Тодор Живков – сбъркал е времето“, каза Първанов, като припомни, че той самият се е отказвал от властта, когато през 1997 г. БСП върна мандат за съставяне на кабинет.

Първанов каза още, че би искал да види българския президент, президента Радев с по-балансирана роля. „Аз не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е много лесно да критикуваш Борисов и да го тикаш в ъгъла. Опонента не бива да бъде обезоръжаван, трябва да му се остави изход. Ако го нямаше това искане непременно да се случи служебното правителство, може би Борисов щеше да си тръгне“, смята Първанов.

реклама
loading...

Лесно е да плюеш сега нашият президент, а теб как те понасяхме, предателю, питаш ли на! Какво даде на България- аз да те попитам!

Този Първанов се усеща, че идва време, когато ще се търси отговорност за всички, които ограбиха България, а той е един от тях и се чуди как да спасява кожата маймунска.За затвора си мръсен изменнико.

Точно Първанов,не беше чиста монета,че да дава оценки и препоръки.Народа не е забравил,какво се случваше по негово време.

От завист и злоба е ,ама…мън,вън, на лов с пушка на рамо …,с това го запомних.Мина му времето и да си кротува там ,че и той за нищо не стана …

Нагло копеле. ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ОТ ТОЯ ПЪРВАНОВ, ЖАЛКО ЛАЙНО

Няма „чиста“ монета!Тя винаги има две страни! Когато си далеч от отговорност „грешките“ могат да се корегират от наличните властимащи!

Моят коментар е че трябва тези всичките да си обират крушите и радев да сложи ред .ссв тази държава .

Върна ДС във властта на всички отговорни постове и те я поеха отвътре, добре прикрито!

Първанов доказа за пореден път,че е политик и държавник,за разлика от сегашния президент.Когато някой се е препънал и паднал на колене е лесно да го риташ,но това не те показва като силен,а по-скоро като жалък човек,ламтящ за власт….на всяка цена,включително и кръв по улиците…..

Това е. меката китка, която бе изритана от БСП. Неговата обединителна функция. за нацията се изразяване във лични финансови договори с политическите противници

Първанов ти жалка гнидо !неси ти човека които ще диктува какво иска народа!

ПРЕЗИДЕНТА Румен Радев направи най – позитивното изказване в сравнение с всички президенти до сега ,включително и на тебе, като показа любовта си към своя народ!

Много е прав Първанов !Радев е изложи като селска клюкарка !!И все критикува !!!Направи нещо и ти !!

Плазмодий ! Не те запомнихме с позиция. Десет години пълзя и се навежда!!

ПРЕЗИДЕНТА Румен Радев направи най – позитивното изказване в сравнение с всички президенти до сега ,включително и на тебе, като показа любовта си към своя народ!

Аз съм за президента Радев , но в случая Първанов е прав ! Господа генерали , не сте на бойното поле ! Вие не обичате ли Родината си ?

Първанов ти си една мижитурка видяхме те. колко си кадърен от празна тиква семе не желаем

Абе Жоро скрий се вече, най добре там на позитано20, няма кво да даваш акъл, видяхме те колко струваш Келеш

Дръжте си го вашия президент,заведете си го в къщи!Но Първанов е прав!
Няма едно негово позитивно изказване!Това ли е обединителят на нацията?????….

Г-н Първанов, в момента в който публикуваха имотното Ви състояние, съжалих, че винаги съм гласувала за Вас.
Радвам се , че г-н Радев не Ви ползва за еталон.
Срамувам се от позицията Ви!

Ти господине като беше призидент какво направи ,беше подлога на Борисов

Сега се сети. Мислех, че като сте от село ще знаете за безработицата и хората с ниско пенси, който ги сажалява в аптеките.

44 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Валери Симеонов съди Слави Трифонов за 30 000 лева, но не успя. Съдът потвърди: Лидерът на НФСБ взел пари за нощувки на граничари

реклама кадри: 7/8 тв, „Вихрогон“ Валери Симеонов на практика е получавал държавни плащания за нощувките на военни, които са охранявали границата ни с Турция. Това твърдение, изказано от Слави Трифонов през 2017-а година, е потвърдено от Върховния касационен съд. На 22 октомври негов състав не допусна делото на Симеонов срещу …

Новини
Фандъкова: Затваряме дискотеките и баровете в София, препоръчваме студентите да учат дистанционно

реклама кадър: БНТ В последните дни София влезе трайно в „червената зона“ с постоянен ръст на броя заразени, това призна във кметът на столицата Йорданка Фандъкова в пост във Фейсбук. По тази причина баровете, клубовете и дискотеките в София ще бъдат затворени за две седмици, считано от утре. Заедно с …

Новини
Българският лекарски съюз настоява: Затворете дискотеките и всички мачове – без публика

реклама илюстрация Pixabay Затваряне и спиране на посещенията в нощни заведения и дискотеки; всички колективни и индивидуални спортни мероприятия, по време на които не може да бъде осигурена необходимата дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, да се провеждат без публика. Тези две мерки настоява да бъдат приложени веднага Българският лекарски …