fbpx

Георг Георгиев, ГЕРБ: Не е моментът да обсъждаме за кой политически лидер говорят САЩ

Новини
външна реклама

Кадър видео Bulgaria ON AIR

„В момента всяко послание, особено с такава тежест, се чете политически. Въпросът е как тече диалогът със стратегическите партньори, каквито са Съединените щати. По времето на ГЕРБ тази комуникация беше перфектна. Между нас и САЩ винаги е имало добро разбирателство. Всяка спекула, която се опитва да се прокара в момента, е едно политиканстване“, коментира Георг Георгиев от ГЕРБ в предаването „Денят ON AIR„.

Трябва ли САЩ да посочат името на политическия лидер, за когото се твърди, че е получавал подкупи от някои от санкционираните лица.

външна реклама

„Това не зависи от нас и не е моментът да го обсъждаме. Един лидер определено е заснеман в офиса на един от посочените санкционирани. Ако се направи по-детайлен преглед на обстоятелствата, ще забележим, че има интересни съвпадения“, заяви Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали от САЩ са накарали Бойко Борисов да назначи Даниел Митов за зам.-председател на ГЕРБ, Георг Георгиев отговори:

И дума не може да става за подобно нещо. Подредбата на листите и това кой да е водач, е инспирирано от начина, по който партията чете своя подход към избирателя и какъв сигнал иска да излъчи. Г-н Митов излъчва послание за евроатлантизъм, за добра интеграция в институции, от които България е част. Всеки тип твърдения, че е наложен отвън, не кореспондира с профила на ГЕРБ.

По думите му, идеята на хората, които са станали основоположници на скандалите от последните седмици у нас, е да се насади страх и неприязън към политиката. Всички да бъдат вкарани в общо блато и окаляни.

„Хора като ген. Атанасов, които през 2002 г. застават в основата на подобни измами, са същите и днес. Отново от ген. Атанасов тръгва слухът за някакво имагинерно подслушване. Тези хора така са програмирани, това е школа на компромати. Школа на служби, които чрез подобен тип игри влияят на съзнанието на хората. В основата на нещата не стои истината. Единствената цел на тези хора е тежък реваншизъм“, убеден е бившият зам.-министър на външните работи.

Той е на мнение, че вътрешният министър Бойко Рашков трябва да действа, ако в действителност разполага с информация за извършено престъпление.

„Какво означава изказването му: Когато преценя, тогава ще я изнеса?! Може ли това да бъде поведение на вицепремиер?!“, настоя гостът на Ганиела Ангелова.

ГЕРБ е изправена пред това да се справи с духовете на някакви твърдения. Нямаме ясно изявен опонент, отбеляза още Георгиев.

„Не може да говориш за това колко си загрижен за държавния бюджет, а в следващия момент да назначаваш за шеф на НАП човек, който не си е плащал данъците и осигуровките. Човек, който е замесен в данъчни престъпления. Трябва да отговорят откъде се появи г-н Спецов. Някак се оказа, че не точно се познава с г-н Василев. Както г-н Рашков не познаваше началника на кабинета си. С какво службите за сигурност са свързани с изборния процес? Поради каква причина се оказаха неподходящи? Мотивите са съшити с бели конци“, заяви той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Вики от „Мастило“ – жертва на нападение в Испания

външна реклама Снимка профил ФБ Певицата Виктория Терзийска, която широката публика познава като вокалистка на група „Мастило“, стана жертва на опит за измама в Барселона, пише „Монитор„. Изпълнителката на „В ръцете ти е най-добре“ е на почивка в Испания в компанията на мъжа си – бизнесменът Петър Величков. външна реклама …

Новини
1
Politico: Процентите на ГЕРБ падат

външна реклама Кадър видео ФБ Ерозията на доверието е голяма и за това свидетелстват данните на брюкселското издание Politico, което следи обществено-политическите процеси не само у нас, но и в цяла Европа. Само преди седмица, когато у нас започнаха да излизат и първите социологически проучвания, стана ясно, че ударът за …

Новини
Нова операция на КАТ в цялата страна

външна реклама Кадър видео БНТ В ход е полицейска операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, съобщи гл. инспектор Дамян Владинов от отдел „Пътна полиция“ – ГД „Национална полиция“. Полицейските действия ще продължат до 22 юни 2021 г. Операцията се провежда …