fbpx

Геофизикиът Петя Трифонова: Идва многи силна магнитна буря

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

За много тежка магнитна буря предупреждава геофизикиът Петя Трифонова. Тя препоръча хората, на които влияят магнитните вълни да се въздържат от излизане навън.

Тя обясни, че през миналата седмица полето беше неспокойно и магнитната буря беше умерено силна. След това се очаква отново да има магнитни бури към 21 май, пише „Монитор„.

външна реклама

„Прогнозите се правят максимум три седмици напред и не може да се твърди, че са изключително точни. В последно време не се наблюдават нито силни, нито много чести магнитни бури. Това се дължи на факта, че напоследък слънцето не е толкова активно.

Активността му се редува през определено време. Най-известен е периодът от 11 години, когато слънчевата активност се променя плавно. Сега сме в началото на 25-и такъв слънчев цикъл. Всеки един от него започва с по-слаба активност на слънцето, по средата му тя е най-силна, което означава, че около 2025-2026 година ще има най-много геомагнитни бури и техният интензитет ще е най-висок. Напоследък, както при предишния цикъл, слънцето е спокойно“, обясни Трифонова.

Как може да се предпазим?

„Магнитното поле се разпространява като вълни, те проникват навсякъде. Има един начин, измислен за блокиране на вълните, и това е т.нар. фарадеев кафез. Фарадеевият кафез представлява клетка от метални проводници, когато се прави такава, се създава токова система, която спира проникването на вълни. Ние не можем да се затворим в клетки, но при съвременното строителство голяма част от сградите имат железобетонни конструкции.

Всъщност желязото, което е вградено в арматурите на сградите, играе ролята на такъв фарадеев кафез и когато човек се намира вътре в сградата, той частично е защитен от тази рязката промяна на параметрите. Тоест седейки вътре, частично намаляваме влиянието на бурята. Затова много лекари препоръчват седене в къщи и установяване на по-спокоен режим“, допълни геофизикиът.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Пуснаха палав чат между Венета Райкова и Галин

външна реклама Снимки социални мрежи „Чакаме. И заедно ще четем моята книга “Вендета”, коментира Райкова под пост на певеца, представящ новия му проект. На тази близост се натъкна репортер на show.blitz.bg.. външна реклама Изглежда бившата водеща на „Горещо“ си е паднала по певеца, който напоследък залива социалните мрежи с голи …

Новини
Милица Гладнишка: Чувствах се самотна, спях с този и онзи

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Малко се знае в общественото пространство за личния живот на чаровната Милица Гладнишка. Астрисата открехна завесата и сподели пред Мон Дьо и „Неделята на NOVA“ разтърсваща история за смъртта на майка си. Актрисата разкри, че майка ѝ е била много болна и е починала …

Новини
Близо 1 660 000 българи са бедни

външна реклама Снимка pixabay Ключов приоритет е и интеграцията на пазара на труда на неактивни и безработни, в това число продължително безработните. Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1 660 000 души, а целта е до 2022-ра година делът им да намалее на 22,5 на сто. външна …