Гърция въвежда отрицателен тест за Covid-19 за пристигащите от България и със самолет

Новини
реклама

Гръцките власти въвеждат от 28 юли изискване за отрицателен тест за коронавирус и при пътуване със самолет от България и Румъния. Досега мярката важеше за сухопътната ни граница.
За всички чужденци, не само българи,които влизат в Гърция със самолетни полети от България и Румъния се изисква отрицателен тест за коронавирус. До сега тази мярка се прилагаше само за сухопътната граница при „Кулата-Промахон“. Остава също задължението за представяне на баркод от електронния формуляр за влизане, информира БНР.
Мярката влиза в сила от вторник 28-ми юли и е валидна до 4-ти август по информация на Министреството по защита на гражданите.
Тези изисквания не включват пътуващите в командировка и гръцките граждани.
Поради краткото време за реагиране, по изключение туристи, които влизат през гръцките летища от България и Румъния и нямат направен тест за коронавирус, ще бъдат тествани на летището само в рамките на първите два дни – на 28-ми и 29-ти юли. След тези дати нямат възможност за влизане в Гърция без отрицателен тест.
Причината за въвеждане на изискването и за влизащите по въздух е промяната в епидимологичната обстановка в двете балкански страни, съобщават гръцките власти.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Георги Първанов: Не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е лесно да критикуваш Борисов

реклама Кадри: Нова телевизия, bTV „Няма как държавата да продължи да бъде в този хаос, в тази война. Ако в парламента тази непримиримост ще се разреши, то между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща“, каза президентът (2002-2012 година) Георги Първанов по Нова телевизия. …

Новини
Бойко Борисов:  Те сеят омраза, ние – работни места. Искат да ни запомнят с лошо, но ние ще останем с доброто

реклама снимка: Фейсбук/Бойко Борисов Брифингите на Щаба няма да са като преди – само веднъж седмица министър Ангелов ще обобщава заразените и новините за ваксини и лекарства, разкри министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в завод инсталации за линейки и „Форд“ в с. Люляково, област Бургас. Зам.-министърът на регионалното развитие …

Новини
Президентът Радев: Борисов превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя

реклама кадър bTV Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога“. Това каза президентът Румен Радев по повод снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов, предаде bTV. „Господин Борисов превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя. А знаете, че гузната съвест ражда параноята“, уточни държавният глава. Припомняме, че през …