fbpx
Блиц Новини

кадри bTV: Галина, Елена и двете им деца: Ние сме едно традиционно българско семейство

Обичаме България и българщината не по-малко от всички традиционни хора и семейства.

Имаме същите ценности, пазим и обичаме нашите традиции и възпитаваме децата си в тях.

Това заявиха по БТВ Елена Генова и Галина Георгиева, които живеят като семейство заедно с двете си деца – Ники и Кариса.

Двете са сключили брак в Малта миналата година, но той не е признат от българското законодателство и у нас се смята за чисто символичен.

Елена е биологичната майка на Ники, а Кариса нарича с думата “мама” Галина.

Едната е служител в банка, а другата – специалист по човешки ресурси в компания за дигитален бизнес. Двете проявиха завидна смелост, като се появиха на плакати и билборди, рекламиращи София прайд. Без изненада, семейната им снимка на много места беше обругана, надраскана с цинизми и негативни реакции, залята с боя и какво ли още не.

Двете ясно обясниха какви трудности в живота им предизвиква това, че еднополовите бракове не са признати в България.

Най-големият проблем е, че не могат да вземат решение за децата, на които не са биологични родители при някаква извънредна ситуация.

“Не се борим за някакви привилегии, искаме за нас да важат правилата като са другите семейства”, това каза Галина Георгиева. Тя също така призна, че любовта към България и българското е причината двете с Елена да не са заминали в чужбина, където правата им биха били зачитани като на всички останали.

Те разказаха също, че са решили да сключат брак на 21 май, празника на Св. Св. Константин и Елена, защото нестинарството е любимата им българска традиция. Според тях е важно да останат в България, за да дадат кураж на останалите, които имат същите препятствия в живота си като техните.

Блиц Новини
Огорчиха Злати Йочев: Никога няма да съм като Хекимян

кадри bTV: Огорчиха Злати Йочев: Никога няма да съм като Хекимян Златимир Йочев най-после в прав текст каза отношението си към Антон Хекимян. Това преди него направиха Светослав Иванов, Николаос Цитиридис, а за Мария Цънцарова отдавна се знае, че много много не му се кефеше. Рожденият ден на водещия на …

БГ звезди
Днес това момиченце до Стоичков стана на 32 години, тя е една от най-красивите и успели българки

кадри Фейсбук/Натали Трифонова: Днес това момиченце до Стоичков стана на 32 години, тя е една от най-красивите и успели българки Синоптичката и водеща на bTV Натали Трифонова беше залята от обожанието на феновете си в социалните мрежи за рождения си ден. В понеделник ослепителната блондинка навърши 32. Трифонова обаче буквално …

Блиц Новини
Нова аномалия идва към България, обяви професор Георги Рачев по БТВ

кадри bTV: Нова аномалия идва към България, обяви професор Георги Рачев по БТВ Любителите на зимни спортове ще останат неприятно изненадани, защото сняг скоро няма да има. Месец септември е бил най-топлият, откакто има измервания, това каза климатологът проф. Георги Рачев по bTV пред Мария Цънцарова и Златимир Йочев. Последният …

error: Content is protected !!