fbpx
Блиц Новини

кадри bTV: Галина, Елена и двете им деца: Ние сме едно традиционно българско семейство

Обичаме България и българщината не по-малко от всички традиционни хора и семейства.

Имаме същите ценности, пазим и обичаме нашите традиции и възпитаваме децата си в тях.

Това заявиха по БТВ Елена Генова и Галина Георгиева, които живеят като семейство заедно с двете си деца – Ники и Кариса.

Двете са сключили брак в Малта миналата година, но той не е признат от българското законодателство и у нас се смята за чисто символичен.

Елена е биологичната майка на Ники, а Кариса нарича с думата “мама” Галина.

Едната е служител в банка, а другата – специалист по човешки ресурси в компания за дигитален бизнес. Двете проявиха завидна смелост, като се появиха на плакати и билборди, рекламиращи София прайд. Без изненада, семейната им снимка на много места беше обругана, надраскана с цинизми и негативни реакции, залята с боя и какво ли още не.

Двете ясно обясниха какви трудности в живота им предизвиква това, че еднополовите бракове не са признати в България.

Най-големият проблем е, че не могат да вземат решение за децата, на които не са биологични родители при някаква извънредна ситуация.

“Не се борим за някакви привилегии, искаме за нас да важат правилата като са другите семейства”, това каза Галина Георгиева. Тя също така призна, че любовта към България и българското е причината двете с Елена да не са заминали в чужбина, където правата им биха били зачитани като на всички останали.

Те разказаха също, че са решили да сключат брак на 21 май, празника на Св. Св. Константин и Елена, защото нестинарството е любимата им българска традиция. Според тях е важно да останат в България, за да дадат кураж на останалите, които имат същите препятствия в живота си като техните.

Блиц Новини
Градушката остави много убити животни по полето

Кадри Нова ТВ Огромни щети причиниха поредицата от градушки в различни части на страната през миналата седмица. Пострада доста имущество на хората като автомобили, покриви, прозорци. Постепенно възстановяването започна, хората подменят изпочупеното по имотите си. Не са малки и щетите по полето и в градините на хората. Редица насаждения пострадаха, …

Блиц Новини
Мариан Бачев подгонен от НАП за задължения

Снимка профил ФБ Актьорът комик Мариан Бачев е получил уведомление, че е неизряден платец и трупа задължения. Много хора са изпадали в такава ситуация, някои дори идея нямат, че дължат нещо, докато не се наложи да ползват административни услуги. Той сподели с феновете си в социалната мрежа, че вече е …

Блиц Новини
Иван и Андрей: Защо спира „Фермата“?

Кадри Неофишъл, ютуб Ние се сраснахме с Фермата. Голяма част от зрителите вярват, че това е формат на Иван и Андрей. Той формално не е, но на практика остава такова впечатление. Андрей сподели, че той е бил за продължаване на предаването, но Иван е бил против. В един момент не …

error: Content is protected !!