fbpx

Галъп: По-малко от половината българи смятат да се ваксинират

Новини
реклама

Снимка pixabay

59,3% от българите са на мнение, че строгите мерки трябва да бъдат отменени на 21 декември; 21,8% са против, а останалите не могат да преценят.

41,3% смятат да се ваксинират срещу COVID-19, когато е възможно; 46,7% не възнамеряват. Това показват данните от експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“ с 800 интервюта, проведен в периода 7-9 декември, пише Офнюз.

1% се равнява на около 55 хил. души. Абсолютна максимална грешка: ±3.3 при 50% дялове.

 

47,8% приемат, че само маски, дистанция и хигиена биха били достатъчни. 39,2% са на мнение, че твърдите мерки реално работят.

реклама

42,1% от запитаните приемат, че дистанционното обучение е неефективно и следва да се прекрати. 41,7% мислят обратното, а 16,2% се колебаят.

38,5% са на мнение, че каквито и мерки да се взимат, повечето хора трябва да преминат през Ковид-19 и тогава ще свърши пандемията. 31,1% обаче приемат обратното гледище, а 30,4% не могат да преценят.

Според данните от проучването за нагласите при ситуацията с коронавируса, 36,7% имат доверие на лекарите у нас, но 35,2% нямат.

Българите честно признават, че едва ли ще спазват изолация в предстоящите празници: 74,4% възнамеряват да се видят с близки и приятели, а изолация ще пазят 18,2%. Има и известен дял колебаещи се.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Забраняват 8 вида пластмаса от 1 юли

реклама Кадър видео Нова ТВ В студиото на предаването „Социална мрежа“ по NOVA NEWS гостуват Елеонора Йосифова Сдружение „За Земята“ и Вера Маркова от първия магазин с нулев отпадък. Те говорят за това как да заменим пластмасата за ежедневна употреба. „Не е достатъчно само потребителите да намалят количеството пластмаса, но …

Новини
ЦИК: Гласуваме с ръкавици

реклама Снимка pixabay „Дата 4 април дава още една седмица на ЦИК, за да вземе съответните решения за подготовка на изборите“. Тя уточни, че голямото им притеснение е за гласуването на българите в чужбина, тъй като датата съвпада с Великден за католическия свят и припомни, че затова Общественият съвет към …

Новини
Министър Ангелов: След ваксината получих тахикардия заради камерите

реклама Кадър видео Нова ТВ „Нямам завишено кръвно. Аз съм човек, който в такава ситуация… знаете – емоцията е много силна, а и когато има толкова камери срещу мен винаги се получава тахикардия и оттам се получава артетриалното наблюдаване. Д-р Валериева пак ми измери кръвното и то е 110/70“заяви здравният …