fbpx

Галъп: Една трета от българите са се ваксинирали или са изкарали вируса

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

Това показват данни на „Галъп интернешънъл“ от изследване сред 1000 души в периода 18-24 март 2021 г. от регулярната изследователската програма съвместно с туристическата индустрия.

Около 1.4 милиона българи са отложили планирано пътуване или почивка в България в последната година. 1.2 милиона души пък са отложили планове за чужбина – това е равносметката от последните дванадесет месеца у нас, белязани изцяло от COVID-19.

външна реклама

И още от резултатите: Близо половината от планиращите пътуване или почивка в чужбина в идните месеци, биха го отложили, ако ситуацията не се промени видимо. Само една трета от планиращите пътуване в България обаче биха отложили. Изводите показват, че страната ни се възприема като по-безопасна дестинация. 29 на сто от попитаните твърдят, че с коронавируса са преоткрили страната като добро място за туризъм.

Общо 1.5 милиона българи планират море през предстоящия летен туристически сезон. Близо милион души смятат да почиват на планина. Над 300 хиляди българи ще предпочетат спа туризъм през лятната си отпуска. Около 200 хиляди души планират екскурзия сред природни и културни забележителности и т.н.

Като цяло изследването регистрира все още понижена спрямо преди кризата туристическа активност както в страната, така и в чужбина, а също така и променени стереотипи.

Оказва се, например, че заради COVID-19, мнозина вече споделят интерес към местата за почивка с по-малко хора. 63 на сто твърдят, че с идването на коронавируса са започнали да избягват многолюдните места. 34 процента не изпитват такива притеснения.

Според данните 73 на сто от българите биха предпочели пътуване за почивка само с кола. 26 на сто от попитаните нямат такъв проблем.

Все още българите са разделени по отношение на идеята за т.нар. „ваксинационни паспорти“ или „зелени сертификати“: 50 на сто от попитаните по-скоро са съгласни, 43 процента обаче са против.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кметът на Русе: Днес ни разтърси огромна трагедия. Болката в мен е голяма

външна реклама Снимка профил ФБ Днес ни разтърси огромна трагедия. Две млади русенски сърца спряха да бият в тежка катастрофа на булевард “България” преди изхода на Русе. Изразявам дълбоките си съболезнования на скърбящите им близки! Болката в мен е голяма. Това написа градоначалникът на Русе Пенчо Милков в профила си …

Новини
Мая Манолова: Планини от токсичен фосфогипс се издигат край Девня

външна реклама Снимка профил ФБ „Изправи се.БГ получихме сигнал за планини от токсичен фосфогипс и отделяне на флуор от торовия завод край Девня, написа Мая Манолова в социалната мрежа: Целият регион около завода до пристанище Варна Запад е покрит с такъв сивкав прах, който видно от снимките е съхраняван напълно …

Новини
Рокади в „Има такъв народ“

външна реклама Снимка профил ФБ Двама лидери на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ в Кюстендилско бяха свалени от постовете си след спешно заседание на областното ръководство, на което присъстваха представители на националното ръководство, информира struma.bg. След като областният координатор о.з. подполковник Огнян Иванов беше освободен от поста и …