fbpx

Гала скърби за трагедията в Турция и призова хората да помагат

БГ звезди

кадри Нова телевизия

Някои неща никога няма да бъдат същите, това изрече с много болка в гласа водещата на „На кафе“ Гала. Тя се появи видимо разтърсена от трагедията в южна Турция и северна Сирия и изостави всички забавни теми в предаването си. Унищожителните земетресения, които отнеха хиляди животи и събориха сгради колкото цял един град, изцяло промениха характера на предаването.

Гала изтъкна, че България е била първата европейска държава, която е изпратила помощ на Турция. Тя не скри, че е притеснена и за българските професионални спасители и доброволци, които се отзоваха за ваденето на хора, останали под отломките. Звездата на Нова телевизия включи в ефир Лазар Радков, който е един от първите, който започна дарителска акция за подпомагане на пострадалите от тежките трусове.

Той обясни, че спасителите и доброволците, които България изпраща в Турция, са подготвени и с оборудване, и психически, че дни наред ще са нощуват в палатки и спални чували в зимни условия. „Питам те дали е сигурно за тях, за Украйна, където също пращаш помощи, знам, че е опасно, хората могат да попаднат под обстрел“, каза по този повод Гала.

Лазар Радков каза също, че засега още не е открит начин как да бъде помогнато на Сирия, където от години тече гражданска война. Засега в пострадалите райони там няма как да се изпратят екипи, защото текат боеве.

Панелистите на Гала също трудно овладяха мъката и сълзите си. Специалистката по Инстаграм Ромина Тасевска коментира, че за съжаление световните знаменитости не реагират на трагедията. Тя обаче каза, че някои от любимите ѝ писатели като Елиф Шафак и Паулу Коелю, са показали разтърсващи кадри от трагедията. Юли Константинов пък припомни, че трусовете в южна Турция са със силата, с която е разтърсено през 1904 година Кресненското дефиле. Земетресението на територията на България и досега остава най-силното, регистрирано в Европа.

Блиц Новини
Цените на имотите растат, но не и качеството

Кадри БТВ Вече няколко години се забелязва бум на цените на имотите в повечето градове, най-вече София и Варна, а след тях са Бургас и Пловдив. Това, което младите предприемачи имат сега като бонус е онлайн присъствието. Социалните мрежи са евтин маркетинг, който може да се използва. Това и непрекъснатите …

Блиц Новини
Момче предложи брак на любимата си с помощта на Миро

Кадри видео ФБ Миро (Official) Млади влюбени си казаха „да“ на концерта на Миро на Античния театър в Пловдив. Романтичният Калоян е избрал точно този момент, за да зададе най-важния въпрос на приятелката си, а именно „Ще се омъжиш ли за мен?“. По време на изпълнението на песен „Гълъбо“ Миро …

Блиц Новини
Предупреждение за опасна жега днес

Кадри Нова ТВ За необичайно горещо време предупредиха синоптиците за днес. Те посъветваха да се избягва стоенето на слънце особено в следобедните часове, когато то е най-силно. Жълт код за опасни горещини в 14 области на страната издаде Националният институт по метеорология и хидрология за сряда. Той е в сила …

error: Content is protected !!