fbpx

Фандъкова: Спазвайте мерките, за да не останете в къщи

Новини
реклама

Кадър видео БНТ

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на БНТ. Мерките са поносими и ако се спазват, няма да се наложи въвеждането на нови. За дисциплина и отговорност призова тя.

„От началото на седмицата в градския транспорт, там проверките се осъществяват от Центъра за градска мобилност и полицията, има 17 акта за неносене на маски и 4 предупредителни протокола от страна на полицията“, заяви Фандъкова.

Тя уточни, че маските навън трябва да се носят само когато не могат да се осигури дистанция от 1,5 м.

Фандъкова увери, че в момента не стои въпросът за затваряне на града заради разпространението на пандемията. За да се ограничи заразата, е важен контролът.
По думите ѝ най-важното е да запазим здравната система, да запазим възможността медиците да ни лекуват и изисква много сериозна дисциплина и отговорност от всеки един от нас.

Попитана какво е състоянието на общинските болници, Фандъкова заяви, че то е стабилно, осигурено им е финансиране. „Нашата грижа е в общинските болници да са снабдени с всичко.“, уточни още той.

реклама

„В 3 от общинските болници имаме COVID отделения, увеличени са и местата, проблемът е с осигуряване на медицински сестри и лекари специалисти на места“, допълни още тя.

Фандъкова уточни, че като част от мерките за справяне с пандемията е и пускането на допълнителни влакове на метрото, за да се намали струпването на хора в пиковите часове. „Ще се следи и за маски във вагоните“, каза градоначалникът на София.

Що се отнася до състоянието на столицата, кметът заяви, че се увеличава с 1,4 млн. лева бюджета за осветлението в града, увеличават се и парите за строителството на детски градини. „Нашата работа е да гледаме във всички посоки. Трябва да спазваме правилата, но и да помагаме на икономиката. София е най-голямата икономика в страната, а кризата ѝ се отрази безспорно. Можем да се похвалим, че този месец наетите лица са повече от освободените“, каза тя.

На въпрос за електронното обслужване на общината, тя заяви, че от данъците през удостоверение за детска градина до всички документи издавани от общината могат да се случат онлайн.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си световно известният оперен певец Камен Чанев

реклама Снимка: operaplovdiv.bg Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал от коронавирус. Той беше приет за лечение в болницата в Стара Загора. Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера, припомня БНР. Чанев е роден през 1964 г., завършва Френската гимназия в родния си град Сливен, а след това …

Новини
Безлов: Българите искат силен лидер, а не демократично управление

реклама Кадър БТВ В доклада на центъра „Демокрацията в България – все още крехка след три десетилетия преход“, експертите представят данните от своите проучвания, че след 30 години преход 45 на сто предпочитат силен и решителен лидер. 57 на сто от запитаните са заявили, че вярват, че нищо няма да …

Новини
Калин Сърменов: Театрите са едно от най-защитените пространства

реклама Снимка профил ФБ След влизането в сила на мерките от петък, затварят и всички места, където има възможно струпване на хора като кина, галерии и музеи и се преустановява провеждането на концерти до 21 декември. Като изключение са посочени театрите, които могат да продължат да работят, стига публиката да …