fbpx

Фандъкова предлага 1 и 2 април да са неучебни в София

Новини
външна реклама

снимка: Фейсбук/Йорданка Фандъкова

В болниците все още има свободни легла както за неусложнени пациенти, така и за такива, които се нуждаят от сериозна грижа. Около 75-80% от леглата в софийските болници са заети към днешния ден. Числата обаче са динамични, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.  София и днес води по брой заразени – 1121 души са дали положителна проба.

По думите на кмета положено е огромно усилие от страна на болниците да увеличат леглата си. „Всички трябва да положим усилия, за да пречупим тази крива и да не позволим хора да остават в линейките“, каза Фандъкова .

външна реклама

Ако заповедта за мерките спре да действа на 31 март, ще предложа двата дни, които остават до ваканцията на учениците, да ги продължим. Една от целта на мерките е да успокоят всички и те спокойно да излязат да гласуват на 4 април. Ако говорим конкретно за 10-дневните мерки спрямо бизнеса и кои обекти първи могат да бъдат отворени масите на открито при заведенията, каза още Фандъкова.

„Много е неприятно, че има затегнати мерки, но трябва да се справим. Все пак няма пълен локдаун, не затваряме всичко, затваряме само местата, където се събират много хора. Но няма вечерен час, хората не излизат навън с есемеси, могат да ходят на работа, да ходят до магазина. Всички малки магазини за хранителни стоки са отворени“, допълни Фандъкова.

Кметът обясни, че решенията дали и кога да се затвори всичко са много трудни. Причината е, че много хора остават вкъщи и губят работата си. Същевременно със затварянето на детските градини и яслите също има голям процент хора, които не могат да ходят на работа, тъй като няма кой да гледа децата им.

„В последните дни има посещаемост около 50% в детските градини и по-малко в яслите. Но има процент хора, за чиито деца няма кой да се грижи“, каза Фандъкова. За тях продължава да действа мярката на агенцията за социално подпомагане, която дава на кандидатствалите за нея 625 лв. на месец за едно дете и над 900 лв. при две деца в семейството.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …