fbpx

Фандъкова: Полицията ще следи за носене на маски, когато на открито има струпване на хора

Новини
1
реклама

Снимка профил ФБ

От утре носенето на маски на открито става задължително. Контролът за спазване на мерките ще се затегне и полицаите ще бъдат инструктирани, каза Йорданка Фандъкова.

Според нея разхождането сутрин рано в парка не изисква маска, ако няма хора наоколо, но това било лично нейно мнение. „Смятам, че мерките трябва да бъдат насочени към резултат“. Новата мярка, която предстои да бъде въведена за задължителна маска на открито, тя смята, че се отнася тогава, когато на открито има струпване на хора и няма възможност за спазването на дистанция, пише Дневник.

„Разпоредила съм да се извършват повече проверки на търговските обекти, които работят вечер, тъй като по това време той е по-слаб“, добави тя.

реклама

Плашат нощните барове „с по-строги мерки“, ако не спазват… сегашните
На въпрос какво ще се контролира в ресторантите и нощните барове, след като там носенето на маски не е задължително, Фандъкова отговори, че за тези обекти и сега има действащи разпоредби, които трябва да се спазват. Последната заповед от 13 октомври на здравния министър изисква в питейните заведения – нощни клубове, барове и дискотеки, да има един квадратен метър пространство за всеки посетител.

„Ако се спазват мерките в нощните заведения, тогава няма да има нужда от нови мерки“, смята Фандъкова. Тя се е срещала с браншовите организации в този сектор и ги е предупредила, че „ще мислим за по-строги мерки, ако не се спазват правилата“.

По-малък интервал между метровлаковете в пиковите часове

От утре интервалът между влаковете в метрото ще бъде намален в пиковите часове, обеща кметът на София. Тя не можа да посочи с колко, защото очаква разчетите, които ще предложи „Метрополитен“ ЕАД.

реклама
loading...

Ненужни и неработещи мерки, естественото предпазване через здравословен начин на живот е най-правилното решение.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Как да се справим с ВиК проблемите у дома?

реклама Всяко домакинство се е сблъсквало с проблеми, с водопровода и канализацията. Едни се оплакват от течащи тръби, други пък се жалват от запушени канали, а трети просто не могат да монтират тоалетното казанче. Всички тези неща изискват намесата на специалист, с чиято помощ всичко да си дойде на място. …

Новини
НИМХ: Утре температурите ще стигнат до 15 градуса, от неделя идва застудяване

реклама Снимка pixabay Утре максималните температури на места ще стигнат до 15 градуса, съобщават от НИМХ. В Дунавската равнина и източните райони временно ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В планинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло. В равнинната част от страната след полунощ и сутринта ще …

Новини
Мис България 2020 Радинела Чаушева: Затворете телевизиите за 2 седмици и ще настъпи мир

реклама Снимка инстаграм „Вместо заведенията, ще настане голям мир и спокойствие, ако затворим телевизиите за 2 седмици“, обяви Радинела Чушева, пише HotArena. реклама Подобни възгласи се чуха още през пролетта, когато хората предозираха с твърде много негативни новини по медиите. реклама loading…