fbpx

Фандъкова: Онлайн обучение още две седмици в София

Новини
реклама

Снимка профил ФБ

Нови и продължение на текущите мерки ще поиска Йорданка Фандъкова от Оперативния щаб за борба с коронавируса.

Ще се обсъди и на прогимназиален етап също да се учи онлайн, както и удължаването на мярката за затварянето на дискотеките и крайния час за работата на останалите заведения. Градоначалникът ще иска и мярката за забрана на посещение на непълнолетни в моловете без придружител, да продължи. Зелените коридори за пазаруване също ще останат.

 

„Днес ще предложа на Оперативния щаб за борба с коронавируса гимназистите в София да останат на онлайн обучение още две седмици. След това обаче да започне поетапното завръщане на учениците в клас спрям обстановката“. Това съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова, която провери готовността за откриване на диагностичен кабинет за граждани с грипоподобни симптоми XI ДКЦ. Изграждането на COVID зони пред поликлините бе обявено преди от дни управляващите като поредна мярка на държавата за борба с пандемията у нас, пише Монитор.

 

За най-малките ученици и деца в детските градини няма да се обсъждат промени. „Министърът на образованието е дал възможността на всеки директор да може да различни форми на обучение при 20% заболели“, припомни кметът.

реклама

Относно COVID зоните Фандъкова заяви, че днес ще бъдат открити в три поликлиники в града – в 11-то, 12-то и 17-то ДКЦ, съответно в районите „Възраждане“, „Люлин“ и „Оборище“, а до края на седмицата ще се включат още седем. Очакванията е следващата седмица да се открият зони и в още три поликлиники. „Целта е да се намали натиска на пациенти към болниците, да помогнем на хората, да ги успокоим, да работим и заедно с личните лекари“, каза кметът.

В кабинетите ще се преглеждат пациенти насочени от личните лекари, а по тяхна препоръка ще се правят и безплатни антигенни тестове. Хората без симптомни и препоръка на джипито ще трябва да заплащат тестовете. Работното време на зоните ще бъде определяно от всяка поликлиника.

Фандъкова цитира и данни от днешната ситуация с коронавируса в София. „1318 са новозразените, общо 1367 в болница, което е със 79 повече от вчера, на интезивно лечение са 139 души“, каза кметът.

Кметът благодари на софиянци за дисциплинираното поведение в последната седмица. „Проверките, които правим ежедневно показват, че като цяло мерките се спазват. Почти нямаме актове“, обяви тя.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Майка в неплатен отпуск: 610 лв помощ, това не отговаря на истината!

реклама Снимка pixabay „Това, че родителите ще получават месечна помощ от 610 лева, т.е. една минимална заплата, ако са в неплатен отпуск и гледат децата си, които са в дистанционно обучение или не посещават детска градина, не отговаря на истината! Оказа се, че родителите ще получават помощ от държавата само …

Новини
Болен от COVID-19 в семейството не е присъда

реклама Снимка pixabay Симптомите на коронавирус обикновено не се проявяват непосредствено след заразяването. Докато ги няма, човек спокойно общува със семейството си. В повечето случаи това не заплашва близките му, защото има голяма разлика между заразен и болен в резултат на заразяване, обясни в интервю за радио „Спутник“ алергологът и …

Новини
От началото на пандемията от Covid-19 у нас са се върнали над 120 000 души

реклама Снимка pixabay Емиграцията е много по-голям проблем от имиграцията, коментира доклада на ECFR Торстен Гайслер, ръководител на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“ в София. Той обърна внимание, че изтичането на мозъци оказва влияние и върху политиката на засегната страна. Според Гайслер завръщането на такава група хора е надежда за …