fbpx

Фандъкова: Онлайн обучение още две седмици в София

Новини
външна реклама

Снимка профил ФБ

Нови и продължение на текущите мерки ще поиска Йорданка Фандъкова от Оперативния щаб за борба с коронавируса.

Ще се обсъди и на прогимназиален етап също да се учи онлайн, както и удължаването на мярката за затварянето на дискотеките и крайния час за работата на останалите заведения. Градоначалникът ще иска и мярката за забрана на посещение на непълнолетни в моловете без придружител, да продължи. Зелените коридори за пазаруване също ще останат.

външна реклама

 

„Днес ще предложа на Оперативния щаб за борба с коронавируса гимназистите в София да останат на онлайн обучение още две седмици. След това обаче да започне поетапното завръщане на учениците в клас спрям обстановката“. Това съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова, която провери готовността за откриване на диагностичен кабинет за граждани с грипоподобни симптоми XI ДКЦ. Изграждането на COVID зони пред поликлините бе обявено преди от дни управляващите като поредна мярка на държавата за борба с пандемията у нас, пише Монитор.

 

За най-малките ученици и деца в детските градини няма да се обсъждат промени. „Министърът на образованието е дал възможността на всеки директор да може да различни форми на обучение при 20% заболели“, припомни кметът.

Относно COVID зоните Фандъкова заяви, че днес ще бъдат открити в три поликлиники в града – в 11-то, 12-то и 17-то ДКЦ, съответно в районите „Възраждане“, „Люлин“ и „Оборище“, а до края на седмицата ще се включат още седем. Очакванията е следващата седмица да се открият зони и в още три поликлиники. „Целта е да се намали натиска на пациенти към болниците, да помогнем на хората, да ги успокоим, да работим и заедно с личните лекари“, каза кметът.

В кабинетите ще се преглеждат пациенти насочени от личните лекари, а по тяхна препоръка ще се правят и безплатни антигенни тестове. Хората без симптомни и препоръка на джипито ще трябва да заплащат тестовете. Работното време на зоните ще бъде определяно от всяка поликлиника.

Фандъкова цитира и данни от днешната ситуация с коронавируса в София. „1318 са новозразените, общо 1367 в болница, което е със 79 повече от вчера, на интезивно лечение са 139 души“, каза кметът.

Кметът благодари на софиянци за дисциплинираното поведение в последната седмица. „Проверките, които правим ежедневно показват, че като цяло мерките се спазват. Почти нямаме актове“, обяви тя.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Семейство англичани кръстиха бебето си на овена Райко

външна реклама Снимка pixabay Фермата приют във великотърновското село Хотница е събрала много и разнообразни животни, като целта е добруването на обитателите, както и срещите на децата с тях. Стопаните се радват на огромен интерес, те посрещат дори групи с деца и скаутски клубове. Редовни посетители на фермата са семейство …

Новини
MeteoBalkans: Снежни Коледа и Нова година

външна реклама Снимка pixabay Ноември бележи последни топли дни на тази година. С настъпването на новия месец температурите падат и на много места дъждът ще преминава в сняг. През първата десетдневка от декември средните месечни температури се очаква да бъдат около и над климатичните норми, сочат данните на MeteoBalkans. външна …

Незабавни статии
Рачков и Мария Игнатова отново заедно

външна реклама Кадри видео Нова ТВ Любими на зрителите предавания, издържали дълги години на екран припомни снощи Рачков в „Забраненото шоу на Рачков“. Доста от тях са отдавна свалени от екран и малко хора, най-вече по-възрастните ги помнят, както и емоциите, които предизвикваха те. Ефира преди време бе наситен с …