fbpx

ЕС одобри лекарството на Тръмп срещу коронавирус

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

Има високи очаквания моноклоналните антитела да помогнат в борбата срещу коронавируса. Такива тела, произведени от Regeneron в САЩ, бяха използвани по време на лечението на Доналд Тръмп срещу коронавируса и изиграха важна роля при възстановяването му.

Европейската агенция по лекарствата съобщи, че коктейлът от антитела на американската компания Regeneron Pharmaceuticals може да бъде използван за лечение на пациенти с коронавирус, които не се нуждаят от допълнително кислород и са пред риск да се разболеят тежко, информира „Ройтерс“, цитирана от news.bg.

външна реклама

Препоръката сега може да се използва като ръководство от европейските държави при възможна употреба на комбинацията от касиривимаб и имдевимаб преди да бъде издадено разрешение за пускане на пазара на лекарствени продукти, поясняват от агенцията.

Експерименталното лекарство бе предписвано на бившия президент Доналд Тръмп след заразяването си с коронавирус.

Коктейлът от антитела срещу вируси работи като се прикрепя към протеин на повърхността на вируса. Има за цел да попречи на вируса да се закача за клетки и да се репликира, докато в същото време позволява на имунната система да атакува вируса.

В началото на месеца се появиха резултати от проучване, които разкриват, че моноклоналните антитела – голямата надежда за лечение на коронавируса – се провалят срещу мутации на вируса, такива като тези, които се появиха в ЮАР и Бразилия.

Има високи очаквания моноклоналните антитела да помогнат в борбата срещу коронавируса. Такива тела, произведени от Regeneron в САЩ, бяха използвани по време на лечението на Доналд Тръмп срещу коронавируса и изиграха важна роля при възстановяването му. Антителата са тествани в болници във Великобритания. Но създадените от Regeneron, Eli Lilly и GlaxoSmithKline антитела се провалят срещу един или няколко мутации на коронавируса.

Антителата се произвеждат чрез клониране на човешки бели кръвни клетки и наподобяват реакцията на имунната система. Те са много безопасни и са създадени директно да атакуват вируса. В началото на изпитанията антителата изглеждаха изключително обещаващи за спиране прогресирането на коронавируса.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НС задължи премиера да се яви и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост

външна реклама Кадър видео ФБ Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да …

Новини
Президентът Румен Радев ще проведе консултации в понеделник с политическите сили

външна реклама Снимка профил ФБ В съответствие с Конституцията, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях, съобщи Нова ТВ.   Предвидените в Конституцията консултации с …

Новини
Тошко Йорданов по адрес на Борисов: Джипко Бибитков не дойде в парламента за пореден път

външна реклама Кадър видео БТВ С доста нападки, подвиквания и подмятания върви заседанието на НС. Най-бурни реакции предизвика точката от дневния ред за искането Бойко Борисов да се яви и да даде обяснение за Плана за устойчивост и развитие на България след коронакризата, пише Актуално. В дебата се стигна до …