fbpx

Емил Йотовски: България свършва около Айтос, по морето българинът е чужденец

Новини
външна реклама

снимка: „Вихрогон“

Сценаристът и писател Емил Йотовски публикува във Фейсбук обширен и цветен коментар за положението, пред което се изправят българските туристи, които са предпочели да почиват не в Гърция, а на родното море. Там чужденецът е по-българин, а българинът е чужденец, при това виновен чужденец, обобщава Йотовски. Той недоволства както от реда в курортите и всички стари проблеми, които никой не си мърда пръста да реши, както и от това, че дори и за най-дребното нещо се плаща в пъти повече от нормалното. Ето какво пише Йотовски:

БГ Морето е синоним на рестрикция. Там обикновения човек, този със семейство и кола на десет години, няма право. Не питайте за какво няма право. Помнете, че няма и това е достатъчно. България свършва някъде около Айтос. После започват владенията на морето. Българинът не е гражданин в тази чужда земя. Там е чужденец, при това виновен чужденец. Още по-лошо. Там чужденецът е по-българин. Хубавата новина е, че законите позволяват да си плащате за всичко. Но за какво са парите? Майната им на парите?
Стандарт е на БГ Черноморието да няма възможност да си паркираш колата пред хотела, защото там е забранено. Частните фамилни хотели нямат паркинги. Големите хотели имат, но имат и ценоразпис. Българското Черноморие изобилства от хотели, които очакват своите клиенти да идват без автомобили. Хотелиерите са крайно изненадани, когато видят почиващ с кола и затова не са подготвени. В крайна сметка има нещо като платен паркинг някъде наблизо или не наблизо и си плащаш като за нощувка като за още един човек. Така де, нали колата ти е почти човек?
Гъстотата на малките фамилни хотели, малките фамилни барове и малките фамилни ресторанти е такава, че понякога не разбираш на бар ли си или в стаята си. В кафенетата си плащаш затова, че ти се пикае. Защото кафето и кенефа се държат от две фирми. Фирмите са на двама братя, които се мразят, а майка им държи двата етажа отгоре, които нарича хотел. Тя не си мрази синовете, но мрази вас. Омилостивете я и всичко ще е наред.
Сервитьорът изглежда така все едно са го накарали да ти сервира собствената си ръка. Той те мрази, че съществуваш. Дава ви да разберете, че му пречите на живота. Единственото опрощение, което можете да получите е от щедър бакшиш. Толкова щедър, че да заприличате на идиот в собствените си очи.
На плажа си знаете. Вече има и правостоящи. Съвсем сериозно. Догодина черноморския гений трябва да обособи и места за такива. Затова не се стискайте за чадъри и шезлонги.
БГ плажът е като римски амфитеатър. Всеки седи според класата си и гледа зрелища. Само най-чувствителните разбират, че зрелището е самия той.
И плащаш, плащаш, плащаш… Плащаш на дразнещи цени. Това няма как да те прави спокоен турист. Прави те заложник. Време е черноморието да има собствена валута. Най-малката банкнота да е от пет лева (Защото неща под пет лева не би следвало да съществуват) А на нея да е изобразен труженикът на този регион – селска батка с джапанки от по-миналата година, корем и непрана тениска, който гледа презрително и започва всеки разговор от пет лева.
Но нищо. Ти си отишъл да си починеш. Ами почивай. Ако почивката ти влиза трудно пий едно малко на цената на двойно с много лед. Звучи изненадващо, но точно ледът ще ти помогне. Там те дебнат замразените ешерихии, които ще оцветят почивката ти в рядко кафяво и ще те принудят да избягаш от тази враждебна територия. По време на честите спирания по бензиностанциите ще осъзнаеш, че домът е нещо много хубаво. А парите… Майната им на парите!

външна реклама

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дeницa Caчeвa: Cpeднaтa пeнcия y нac щe e 510 лв. и тoвa e дeмoтивиpaщo

външна реклама Снимка профил ФБ Oтнocнo ceгaшнoтo yвeличeниe, пoлoвинaтa oт бългapcĸитe пeнcиoнepи щe пoлyчaвaт минимaлнa пeнcия в paзмep нa 370 лeвa, a cpeднитe пeнcии щe бъдaт oĸoлo 510 лeвa нa пeнcиoнep. Cpeднoтo yвeличeниe e c 64 лeвa нa чoвeĸ. Πpиeти ca и дoпълнитeлни 3 милиoнa лeвa в дъpжaвния бюджeт, c …

Новини
Кристиан Костов: Няколко пъти опитаха да ме убият с нож

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Аз се гордея, че съм българин. Любовта, която получих след „Евровизия“ е безценна. За мен е важно да се развивам и избрах този път.“ Момчето, което впечатли света с гласа си – Кристиан Костов, в откровено интервю по Нова, в което показва по-различна светлина. …

Новини
Рачков пред Лора Крумова: Чувствам се влюбен и щастлив

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Димитър Рачков за първи път говори за връзката си с по-младата си приятелка Анита пред Лора Крумова. Двамата дълго време държаха връзката си в тайна. „Чувствам се влюбен и щастлив. Какво повече?“. „Не съм правил голям рожден ден от 39-тата си годишнина. Поканих около …