Емил Димитров сяда в овакантеният стол на Нено Димов

Новини

Емил Димитров – ревизоро ще е новият министър на околната среда и водите, съобщи току-що вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, пише Стандарт.

„Основната му задача ще бъде да се заеме с тотални проверки на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от създаване на подобно положение”, заяви Красимир Каракачанов.

Очаква се новият екоминистър да бъде избран от парламента на първото му за годината заседание в сряда. Досегашният министър Нено Димов подаде оставка, след като беше задържан заради водната криза в Перник.

„Не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани години назад. Защото той, като министър, утвърждава графиците, които ВиК дружествата му подават. А те не са подчинени на Министерството на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо 12 млн. куб. м на година”, категоричен бе Каракачанов.

Коалиционният съвет беше неприятен, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Представителите на медиите запитаха бившия вицепремиер как е преминала сбирката при Бойко Борисов, а той отвърна лаконично: „Изключително неприятно!“ И напусна ядосан сградата на Министерския съвет през задния вход.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Най-големият пазар на открито в Димитровград отново работи

Най-голямото тържище на открито у нас отново заработи, съобщава Нова телевизия. След два месеца и половина Димитровградският пазар посрещна първите си клиенти. За потока от клиенти на пазара следят десетки охранители и полицаи, на всички сергии задължително има инструкции. Ръцете на почти всички клиенти се дезинфекцират. Задължително всеки, който е …

Новини
Горанов вече говори за цялостна промяна на данъчната система в България

Финансовият министър Владислав Горанов не изключи цялостна промяна на данъчната система в България. Коментарът му дойде по време на посещението му заедно с премиера Бойко Борисов във велинградското село Бирково, където инспектираха строителството на ново училище. На въпрос дали има напрежение между двамата заради решението да бъде намален данъка върху …

Новини
Летище София е готово за увеличението на трафика

Въпреки ограниченията, свързани с международните пътувания и транспорт, летище „София“ е работещо и напълно оперативно при стриктно спазване на въведените мерки за предотвратяване на разпространението на Ковид-19, съобщиха за Bloomberg TV Bulgaria от Летище София. Към момента там по редовни пътнически линии оперират три авиокомпании „България Ер“, Wizzair, Ryanair, но …