fbpx

Еленко Божков: Пеевски коли и беси в „Марица Изток“

Новини
външна реклама

Кадър видео Bulgaria ON AIR

Комплексът мини „Марица Изток“ е един от бастионите на героя на закона „Магнитски“. Там Пеевски коли и беси. Как е точно свързана с досегашния директор е въпрос на време да се установи. Това каза за „Денят ON AIR“ енергийният експерт Eленко Божков.

Според него истината е, че до близо 2030 г. могат да работят „Марица“ 1 и 3.

външна реклама

„Обезпокоен съм от това, което виждам като експертен потенциал в следващото НС. Нещата не са добре, обезпокоен съм от покачването на цените. „Балкански поток“ ще го плащаме всички. Дълго време няма да има и справедливост. Управлението в енергийните дружества продължава да е същото, същите хора продължават и сега да крадат“, подчерта събеседникът.

Той е на мнение, че от едната страна е бизнесът, но от другата синдикатите. Начинът е да се разговаря с ЕК, да се търсят възможности.

Пред Bulgaria ON AIR енергийният експерт Васко Начев заяви: „Загубите са само формалната страна на нещата, не би трябвало да има нито един изненадан какво се случва в мини „Марица Изток“. Каквото и решение за промяна да бъде взето, означава много хора да останат зад борда. Ако загубят „Мариците“, никой няма да им обръща никакво внимание“.

По думите му няма и значение кой ще е директор, докато не се смени механизмът.

„Основният проблем е какво да се случи с хората, при който и вариант да се избере извън въглищата. Един от вариантите е за парогазови турбини. Не ми се мисли какво предстои следващите няколко години, светът не е готов за това. С всеки изминал ден емисиите вървят нагоре“, обясни Начев.

Той е на мнение, че много хора са готови на всичко.

„Погледнете какво се се случва с „Топлофикация“-София. „АЕЦ Белене“ отиде в канала. Няма политическа воля и няма значение дали е Иван или Петкан – той винаги ще има възможност да прави комбинации. Това, което трябва да се случи е децентрализация, за което се изисква време“, обясни той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Пламен Николов към Беновска: Много харесах снимката ви с плавниците

външна реклама Кадър Нова и Беновска, ФБ Интересно предложение направи Пламен Николова на Беновска. Пламен Николов се здрависа с Илиана Беновска в кулоарите на Народното събрание и каза, че много е харесал снимката, на която Беновска е с негови плавници. външна реклама След което я попита плува ли. Беновска му …

Новини
САЩ маха визите за Хърватия

външна реклама Снимка pixabay В началото на тази година бе официално съобщено, че броят на отхвърлените американски визи за хърватски граждани през 2020 г. е спаднал под три на сто, което е предусловие за премахване на американските визи. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е поканил Хърватия да се присъедини …

Новини
Борисов: Изроди! Кръстник на всичко това е Румен Радев

външна реклама Кадър видео ФБ „Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма. Кръстникът на всичко това е Румен Радев. Правят ми се за успешни за два месеца. Нула са свършили. Как децата на Янев и Манолова бяха назначени, когато бях премиер. Защо не ги остъргахме? Нашата добрина …