fbpx

Експертът по сън Елена Царева: Веднага търсете лекар, ако се будите по 3 пъти на нощ

Новини
реклама

Снимка pixabay

Много фактори могат да нарушат ритъма на съня и той да стане накъсан и неспокоен с чести събуждания. На първо място е стреса, който влияе негативно на нервната система.

Говорейки за причините за по-честите нощни събуждания, експерт по сомнология Елена Царева посочи опаснoсти под формата на различни заболявания, пише Здравето.

 

В организма на възрастните хора способността за синтезиране на мелатонин, хормон, който осигурява здрав сън, намалява, Царева посочи като една от причините за нощните събуждания, лошият сън и други проблеми.

Но специалистът посочи и опасните обстоятелства, които могат да бъдат скрити зад нощните събуждания. Според Царева сънят може да стане неспокоен в следствие на някои сериозни болести.

„В повечето случаи това са проблеми с – дихателната система, щитовидната жлеза, сърдечно-съдовата система, както и възпалителни процеси“, предупреди сомнологът.

Освен това, добави тя, причината за събужданията през нощта може да бъде състояние на апнея, характеризиращо се с паузите при дишане на спящ човек.

 

Царева подчерта, че нарастващата честота на нощните събуждания е сериозна причина за търсене на медицинска помощ.
„Трябва да се свържете със специалист, ако в продължение на няколко месеца човек се събужда повече от три пъти на нощ“, сподели препоръката си експертът.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Едва 5-6% от жилищата в Русе имат технически паспорти

реклама Изображение гугъл мапс Според наредбата изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците и е тяхно задължение. Целта е да се установи имат ли сградите конструктивни проблеми, каква е амортизацията им. Това са 65 хиляди са многофамилни сгради на територията на община Русе. До края на 2022 година всички …

Новини
Миро се кандидатира за пътник до Луната

реклама Снимка профил ФБ Преди дни японския милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които да го придружат като първи космически туристи до Луната със „СпейсЕкс“. Ето че сред кандидатите вече има и българин. Това сподели самият той в социалната мрежа: Споделената мечта е крайно “заразна” материя… Хората, с …

Новини
Министър Ангелов: Не е логично поредно „затваряне“ на цялата страна

реклама Кадър видео Нова ТВ Той подчерта, че се очакват резултатите от изследването на 600 проби, изпратени в Германия за да е ясно каква е реалната снимка към момента. В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения – Кюстендил и Бургас, над 90 % от пробите са с този нов …