Експерт от САЩ: Овладяваме пандемията до месец, ако всички сложим маски веднага

Новини
реклама

Пандемията от коронавирус може да бъде овладяна в следващите 4,6 или 8 седмици, ако всички си сложат маски веднага. Това заяви Робърт Редфийлд – директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ, цитиран от RT и news.bg.

Не сме беззащитни срещу COVID-19, подчерта експертът. Маските са едно от най-силните оръжия, с които разполагаме, за да спрем разпространението на вируса, особено когато те се използват повсеместно от членовете на обществото, посочи той.

По думи на Редфийлд носенето на маска „не е политически въпрос“, а „въпрос на обществено здраве“. Това е лична отговорност на всеки един от нас, подчерта той.

Експертът посочи, че скорошно проучване е показало, че маските помагат да се намали разпространението на вируса. Според изследователите пренасянето на COVID-19 е намаляло сред 75 000 здравни работници от Масачузетс, след като в края на март е било въведено задължителното носене на маски.

Специалистите все пак поясняват, че не е необходимо маска да се носи непрекъснато. Това е нужно само когато сме на публично място, „особено когато не е възможно да се спазва социална дистанция“. В този случай маската „може да помогне да се намали разпространението на вируса, най-вече от хора, които не прояват симптоми“.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …