Египет, Малта и Куба отварят границите си за туристи от днес

Новини

Египет възстановява международните полети

Египет постепенно възобновява полетите от 1 юли и открива всички летища в страната като част от плана за възстановяване на икономиката. Всички повърхности в самолетите ще се дезинфекцират, ще се предлагат само напитки в метални кутийки и суха храна. Пътниците от някои държави с многобройни случаи на COVID-19 ще трябва да предоставят отрицателен резултат от PCR тест, преди да отпътуват, пише debati.bg.

Всички ще трябва да подписват декларация, че не са заразени. Ще се пътува само с маски. Чуждестранните туристи ще бъдат настанявани в курортите, които са най-малко засегнати от Covid-19. Сред тях най-популярните са Хургада и Шарм ел Шейх. Хотелите в Египет ще могат да работят само на 50% от капацитета си. Носенето на маски е задължително на обществени места и градски транспорт.

Малта отваря границите си за туристи от 17 държави, България не е сред тях

Малта също отваря врати за туристи от 1 юли. Първоначално ще бъдат допускани граждани на Германия, Австрия, Кипър, Швейцария, Исландия, Словакия, Норвегия, Дания, Унгария, Финландия, Ирландия, Литва, Израел, Латвия, Естония, Люксембург и Чешката република. Карантина няма да се налага.

Избраните дестинации са тези, които очевидно се смятат за „безопасни“ от Малта по отношение на предаването на Covid-19. Обещанието на местните власти е от 15 юли ограниченията да отпаднат и за туристите от всички други дестинации.

Куба посреща чуждестранни туристи на малките си острови

Куба, чиято икономика зависи много от туризма, обяви, че ще отвори границите си за летовници на 1 юли. На първо време обаче те ще могат да почиват само на малки райски острови без да имат пряк досег с населението на основния остров. От днес чуждестранни туристи ще могат да посещават малките кубински острови Кайо Ларго, Кайо Коко, Кайо Гилиермо, Кайо Крус и Кайо Санта Мария, обявиха от местното министерство на туризма. Повечето полети ще бъдат директни, изпълнявани от чартърни компании и малки самолети. Туристите са вкарали 3,3 милиарда долара в икономиката на страната през 2018 година.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Папараци“ с нова водеща, Мария Игнатова сяда на стола на Венета Райкова

Тази есен bTV ще изненада зрителите с шоу, което няма аналог в телевизионния ефир у нас. Предаването „Папараци” поема в нова посока и ще се трансформира в първия по рода си комедиен телевизионен таблоид в България, който ще носи името – „Папараци – ново 20!”, пише topnovini.bg. Шоуто ще продължи …

Новини
Удължават извънредната епидемична обстановка до края на месеца

Взехме решение да продължим извънредната епидемична обстановка в страната. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на брифинг за епидемиологичната обстановка в страната. Днес сутринта се състоя среща между правителството и Националния оперативен щаб, посочи той. „Продължаваме сутрешните срещи при премиера“, добави министърът. Присъстваха и главният държавен здравен …

Новини
На страницата на НОИ, можете да проверите колко е пенсията ви от 1 юли

Пенсионерите вече могат да се информират за новите размери на пенсиите си след 1 юли 2020 г. Това става чрез електронната услуга „Справка за издадени пенсионни разпореждания по ЕГН и ПИК“ на интернет страницата на Националния осигурителен институт (НОИ), информира сайта www.pariteni.bg. При поискване, разпорежданията ще се връчват и по …