Египет, Малта и Куба отварят границите си за туристи от днес

Новини
реклама

Египет възстановява международните полети

Египет постепенно възобновява полетите от 1 юли и открива всички летища в страната като част от плана за възстановяване на икономиката. Всички повърхности в самолетите ще се дезинфекцират, ще се предлагат само напитки в метални кутийки и суха храна. Пътниците от някои държави с многобройни случаи на COVID-19 ще трябва да предоставят отрицателен резултат от PCR тест, преди да отпътуват, пише debati.bg.

Всички ще трябва да подписват декларация, че не са заразени. Ще се пътува само с маски. Чуждестранните туристи ще бъдат настанявани в курортите, които са най-малко засегнати от Covid-19. Сред тях най-популярните са Хургада и Шарм ел Шейх. Хотелите в Египет ще могат да работят само на 50% от капацитета си. Носенето на маски е задължително на обществени места и градски транспорт.

Малта отваря границите си за туристи от 17 държави, България не е сред тях

Малта също отваря врати за туристи от 1 юли. Първоначално ще бъдат допускани граждани на Германия, Австрия, Кипър, Швейцария, Исландия, Словакия, Норвегия, Дания, Унгария, Финландия, Ирландия, Литва, Израел, Латвия, Естония, Люксембург и Чешката република. Карантина няма да се налага.

Избраните дестинации са тези, които очевидно се смятат за „безопасни“ от Малта по отношение на предаването на Covid-19. Обещанието на местните власти е от 15 юли ограниченията да отпаднат и за туристите от всички други дестинации.

Куба посреща чуждестранни туристи на малките си острови

Куба, чиято икономика зависи много от туризма, обяви, че ще отвори границите си за летовници на 1 юли. На първо време обаче те ще могат да почиват само на малки райски острови без да имат пряк досег с населението на основния остров. От днес чуждестранни туристи ще могат да посещават малките кубински острови Кайо Ларго, Кайо Коко, Кайо Гилиермо, Кайо Крус и Кайо Санта Мария, обявиха от местното министерство на туризма. Повечето полети ще бъдат директни, изпълнявани от чартърни компании и малки самолети. Туристите са вкарали 3,3 милиарда долара в икономиката на страната през 2018 година.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Правителството удължи извънредната епидемиологична обстановка

реклама Снимка pixabay Пpaвитeлcтвoтo yдължи извънpeднaтa eпидeмичнa oбcтaнoвĸa c двa мeceцa – дo 30 нoeмвpи. Kaтo пpичинa ĸaбинeтът изтъĸнa фaĸтa, чe „пaндeмиятa oт СОVІD-19 пpoдължaвa дa пpeдcтaвлявa тeжĸa извънpeднa cитyaция, cвъpзaнa c oбщecтвeнoтo здpaвe в нaциoнaлeн и cвeтoвeн мaщaб“, пише Факти. Πpипoмнямe, чe минaлaтa ceдмицa глaвният дъpжaвeн здpaвeн инcпeĸтop дoц. …

Новини
Приятели се сбогуват с Христо Сираков в социалната мрежа

реклама Снимка ФБ „…човек каквото и да прави в този живот, трябва първо да се замисли какво дава. И така успяваш да правиш и пари, и любов…“. Това пише за последно бизнесменът Христо Сираков на 5 февруари миналата година в своята Фейсбук страница. После замлъква. Сега след дълго боледуване от …

Новини
Борисов от хеликоптера показва: 2500 работници строят Балкански поток

реклама Снимка ФБ Бойко Борисов публикува видео от обиколка по въздух на изграждането на „Балкански поток“. Той показа и разказа на своите гости напредъка по строежа: Със заместник министъра по корпоративно управление в Министерство на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителния директор …