fbpx

Древни вируси на 15 000 години се появиха при топене на тибетски ледници

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

Това са вируси, които биха процъфтявали в екстремни среди“, отбелязва микробиологът от Държавния университет на Охайо Матю Съливан.

Подобно на началото на филм на ужасите, древните същества се появяват от леденото си хранилище заради топенето на вечно замръзналата земя от невероятно запазената изчезнала мегафауна като вълнестия носорог до останки на 40 000 години от гигантски вълк и бактерии на възраст над 750 000 години, пише Наука офнюз.

външна реклама

Не всички от тях са мъртви обаче. Вековен мъх успя да се върне към живот в топлината на лабораторията. Също така, невероятно бяха възкресени малки кръгли червеи на възраст 42 000 години .

Тези очарователни организми от далечното минало на Земята разкриват историята на древните екосистеми, включително подробности за средата, в която са съществували. Но стопилката създава и някои опасения относно древните вируси, които могат да се върнат, за да ни създадат неприятности.

„Топенето не само ще доведе до загубата на тези древни, архивирани микроби и вируси, но и ще ги пусне в околната среда в бъдеще“, пишат изследователи в ново проучване, ръководено от първия автор и микробиолог Джъ-Пин Джун (Zhi-Ping Zhong) от Държавния университет на Охайо.

Благодарение на новите техники за метагеномика и новите методи за поддържане на стерилизирани проби от леденото ядро, изследователите откриват какво точно се крие в пробите.

 

Продължението четете ТУК

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Пламен Николов към Беновска: Много харесах снимката ви с плавниците

външна реклама Кадър Нова и Беновска, ФБ Интересно предложение направи Пламен Николова на Беновска. Пламен Николов се здрависа с Илиана Беновска в кулоарите на Народното събрание и каза, че много е харесал снимката, на която Беновска е с негови плавници. външна реклама След което я попита плува ли. Беновска му …

Новини
САЩ маха визите за Хърватия

външна реклама Снимка pixabay В началото на тази година бе официално съобщено, че броят на отхвърлените американски визи за хърватски граждани през 2020 г. е спаднал под три на сто, което е предусловие за премахване на американските визи. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е поканил Хърватия да се присъедини …

Новини
Борисов: Изроди! Кръстник на всичко това е Румен Радев

външна реклама Кадър видео ФБ „Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма. Кръстникът на всичко това е Румен Радев. Правят ми се за успешни за два месеца. Нула са свършили. Как децата на Янев и Манолова бяха назначени, когато бях премиер. Защо не ги остъргахме? Нашата добрина …