fbpx

Донев: 50-те лева към пенсиите няма да бъдат спирани

Новини
външна реклама

Кадър видео Нова ТВ

Добавката от 50 лв. за пенсионерите няма да бъде прекратена и пенсионерите могат да бъдат спокойни. Ние я приемаме като един добър стимул и инструмент за повишаване на потреблението. То пък помага на бизнеса и икономиката. Мога със сигурност да кажа, че докато служебното правителство управлява, тази добавка ще бъде изплащана”

„В момента, в който институциите имат готовност да обявят лицата в списъка по „Магнитски“, той ще стане достояние на обществеността. Този списък е динамичен и постоянната работна група ще има задачата непрекъснато да анализира хората в него и свързаността им с други”. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ по Нова ТВ вицепремиерът и министър на социалната политика Гълъб Донев.

външна реклама

В същото време лицата, които са прекратили свързаността си, ще бъдат изключвани от този списък, добави той.

„Основната цел на публикуването му е да защити държавните предприятия и дружества”, каза още вицепремиерът.

За пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев

„Действително той е изключителен професионалист в своята област. Климатът, който е създаден в Центъра по заразни и паразитни болести, говори за един човек, който достойно е извървял своя професионален път. Всички български граждани помнят и знаят неговото присъствие при различни епидемии. Тук категорично не става въпрос за разчистване на сметки и „калинки“. Проф. Кантарджиев не може да бъде поставян в такъв списък“, категоричен бе Донев.

За добавката от 50 лв. за пенсионерите

„Тя няма да бъде прекратена и пенсионерите могат да бъдат спокойни. Ние я приемаме като един добър стимул и инструмент за повишаване на потреблението. То пък помага на бизнеса и икономиката. Мога със сигурност да кажа, че докато служебното правителство управлява, тази добавка ще бъде изплащана”, заяви вицепремиерът Донев.

Той коментира и решението за увеличение на пенсиите с 5% и обясни, че тези, които няма да го получат, са хората, чиито пенсии са били вече увеличени от 1 януари.

Какви са мерките за спасяване на икономиката?

„Няма да повтарям мантрата, че пари в бюджета няма, защото актуализацията не се случи. Този допълнителен инструмент, който ще бъде пуснат на пазара, е един вид програма за възстановяване на нормалното развитие на икономиката. Това са т.нар. нисколихвени кредити. Първата година няма да се плаща нито главница, нито лихва. Срокът за връщането също е дълъг – 7 години”, обясни Донев.

Безработицата

„Нивата на заетост и на безработица се връщат към тези отпреди кризата. Докладите се изготвят на ежедневна база. Безработицата е под 5,6%, което е добър знак, че икономиката започва да се възстановява”, заяви вицепремиерът.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Пуснаха палав чат между Венета Райкова и Галин

външна реклама Снимки социални мрежи „Чакаме. И заедно ще четем моята книга “Вендета”, коментира Райкова под пост на певеца, представящ новия му проект. На тази близост се натъкна репортер на show.blitz.bg.. външна реклама Изглежда бившата водеща на „Горещо“ си е паднала по певеца, който напоследък залива социалните мрежи с голи …

Новини
Милица Гладнишка: Чувствах се самотна, спях с този и онзи

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Малко се знае в общественото пространство за личния живот на чаровната Милица Гладнишка. Астрисата открехна завесата и сподели пред Мон Дьо и „Неделята на NOVA“ разтърсваща история за смъртта на майка си. Актрисата разкри, че майка ѝ е била много болна и е починала …

Новини
Близо 1 660 000 българи са бедни

външна реклама Снимка pixabay Ключов приоритет е и интеграцията на пазара на труда на неактивни и безработни, в това число продължително безработните. Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1 660 000 души, а целта е до 2022-ра година делът им да намалее на 22,5 на сто. външна …