fbpx

Дончев: КПП-та няма да има дори при най-лошия сценарий, няма никаква логика

Новини
реклама

Кадър видео Нова ТВ

„Каква полза от въвеждането на още мерки, ако не се спазват. Човешкият живот е най-висшата ценност. Той зависи не само от хода на пандемията, но и от икономиката. Затова се движим по „ръба на бръснача“, коментира още той. Това заяви в ефира на NOVA вицепремиерът Томислав Дончев.

Към момента трябва да се фокусираме върху спазването на сегашните мерки. При нужда могат да бъдат приложени и други такива. Гледайки опита ни от пролетта, единствената мярка, която няма никаква логика да бъде прилагана дори и при катастрофален развой на ситуацията, са КПП-тата.

„Интензивните отделения към този момент не са натоварени максимално. Средно те са натоварени 30%, в Шумен на 56%. Очакват ни и по-тежки и студени месеци“, отбеляза Дончев.

реклама

Вицепремиерът отбеляза, че по време на летните месеци лекарите са се подготвили и ситуацията не е подценена.

 

„Организационно сме по-подготвени от пролетта. За жалост имаше починали пациенти и грешки в системата“, посочи Дончев.

Той бе категоричен, че всички звена на медиците, включително и личните лекари, трябва да бъдат мобилизирани.

„Подготвени сме за всички сценарии и варианти за развитието на епидемията. Следим ситуацията и в останалите държави ежедневно и сме готови и за по-лоши варианти“, подчерта вицепремиерът.

 

Томислав Дончев коментира още, че освен увеличаване на капацитета на здравните заведения, тестове и предпазни средства, личната отговорност също е много важна.

По повод ситуацията в образователната система, вицепремиерът подчерта, че тя е последната, която трябва да се затвори.

 

„Мерките трябва да бъдат фокусирани. Там, при нужда, на локално или регионално ниво могат да бъдат взети допълнителни мерки“, посочи той.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Пенчо Милков, кмет на Русе: Държавата подцени задаващата се втора вълна на вируса

реклама Снимка профил ФБ Пенчо Милков е роден през 1978 г. Завършил е Юридическия факултет на Русенския университет. От 2013 г. е доктор по право. Има диплом от Института за социална политика, а през 2017 г. става и магистър по национална сигурност и отбрана във Военната академия “Г.С.Раковски”. Работил е …

Новини
Дейвид Култард за Шумахер: Новините не са добри и положението е много тежко

реклама Снимка Schumi_di_GP_Kanada_2011.jpg: Mark McArdle „Запознат съм с настоящото му състояние. Всички се надяваме, че Михаел ще се възстанови. Нещата са такива, каквито са. Трябва на всички да е ясно, че новините не са добри и положението е много тежко“, коментира бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард пред „Stats Perform …

Новини
Протест: Такситата ще возят в колите си единствено лекари и учители

реклама Снимка pixabay 100 автобуса и 2000 таксита спират превоза на пътници в знак на протест, съобщиха от бранша. Превозвачите са недоволни от подкрепеното от парламента президентско вето върху промените, с които бяха инкриминирани т.нар. „споделени пътувания”. Автобусните и таксиметровите превозвачи настояват незаконният превоз да бъде криминализиран и да бъдат …