fbpx

Дончев: Ако се наложи, няма да се поколебаем да вземем още по-строги мерки

външна реклама

Държавата не може да плати наема и заплатата на всеки. Държавата ще се опита да атакува максимално, за да смекчи последиците от кризата. Ние се надяваме началото на лятото тази криза да е за гърба ни. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия.

По думите в тази ситуация няма безспорна мярка. Опитваме се да стигнем до всяка група. Не искаме масови фалити, мислим за работника, подчерта той.

Дончев бе категоричен, че е абсолютно сигурно, че тази криза няма да ни направи по-богати. Той отбеляза, че след нея светът ще бъде различен и все още не се знае колко точно различен.

външна реклама

Силно се надявам качеството на демокрациите да не пострада, заяви вицепремиерът.

По отношение на заповедта за задължително носене на маски, Дончев поясни, че това са само стъпки преди по-сериозните мерки като въвеждане на декларация за излизане в рамките на града и електронно съобщение за излизане от вкъщи. Разработват се различни варианти.

Надявам се да не се стига до по-тежки мерки, но ако се наложи няма да се поколебаем, изтъкна още вицепремиерът.
По думите му, ако се водим от опита на Азия би трябвало да преминем през кризата за три месеца, но не било сигурно дали този опит е приложим в Европа.

Дончев подчерта, че няма как държавата да спре да работи изцяло. Той поясни, че нито държавните институции, нито полицията, пожарната или службите за национална сигурност могат да прекъснат работата си. Към момента се намалявал товарът върху здравната система.

В тази връзка вицепремиерът заяви, че болничните легла и оборудването ще ни стигнат, но проблемът е с медицинския персонал.
На въпрос възможно ли е удължаване на извънредното положение, Дончев разясни, че трябва да се види как ще се развива ситуацията след 10 дни и това може да стана само по предложение на щаба.

По думите му оптимистичният сцeнарий за развитието на кризата е пикът да бъде около Великден и след това да има спад.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...

Опасност: Утепахте демоНкрацията за дълго. Обаче средната класа като няма доходи се превръща в бедна класа. Ако още обеднее се превръща в Напаст и Мародерството е нейния зов.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
В близките дни президентът ще обяви кога ще връчи мандат на ИТН

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Обещахме да не бавим мандата. Затова следваме конституционната процедура, за да връчим обратно дадения от вас мандат“, посочи кандидатът за премиер на ГЕРБ при връщането на мандата при президента Румен Радев. „Коалиция ГЕРБ-СДС направи честно, открито и прозрачно усилие да проведе разговор с политическите …

Новини
ГЕРБ-СДС върна мандата за съставяне на правителство

външна реклама Кадър видео новини.бг Партията така и не намери подкрепа от своите колеги в Народното събрание. ГЕРБ-СДС върна мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев. Представители на партията в президентството бяха номинираният за премиер Даниел Митов и председателят на ПГ на ГЕРБ в НС Десислава Атанасова външна …

Новини
Днес рожден ден празнуват музикалните близнаци братя Аргирови

външна реклама Кадър видео ютуб Близнаците Благовест и Светослав Аргирови от култовия дует от близкото минало са родени през 1959 г. в Пловдив. Стават на 62 години. външна реклама И двамата завършват Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Академия за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. Специалностите на близнаците …