fbpx
Блиц Новини

кадри bTV: Доктор Братов блесна в “Стани богат”

Ветеринарният лекар д-р Даниел Братов спечели 5000 лева от предаването “Стани богат” и остави доста добри впечатления в публиката както със знанията си, така и с таланта си да разгадава логиката на въпросите. Той се грижи за 1700 овце в голяма ферма край Плевен, а амбицията му да дойде в телевизионната игра, за да разбере колко всъщност не знае.

Играчът много умело се справи с по-лесните въпроси и нито за момент не се притесни от моментите, в които познанията му в дадена област.

Малко след това дойде и въпрос, който сякаш беше писан за човек с неговата професия. За един ветеринар не беше изобщо трудно да познае, че опитомяването на кучето е далеч по-ранно събитие от строежа на египетските пирамиди, култивирането на пшеницата или доенето на кравите. Още в началото на играта Даниел каза, че се запалил по бъдещата си професия при посещение на ветеринарна клиника заради домашен любимец.

Където късмета на проработи, дойдоха жокерите, като и трите помогнаха много на играча. След като изразходва всички обаче дойде може би най-интересния въпрос в играта му, който беше за трактат на германския астроном Йохан Кеплер, който той подарил на свой приятел за Нова година. Ветеринарят без много да мисли посочи верния отговор, който беше, че трактатът е с тема симетрията на снежинката.

След като спечели 5000 лева, играчът обаче се оказа пред въпрос, който изискваше да знае поне малко за историята на католицизма в България.

Даниел правилно реши да се откаже и да не рискува повече.

Това се оказа правилното решение, защото отговорът, който посочи извън играта, беше грешен.

Блиц Новини
Семейство Кадиеви превземат „Аз обичам България“

Кадри БТВ От БТВ обещават, че ни очаква един от най-веселите епизоди на „Аз обичам България“, в който участие ще вземат мама Катя – Катерина Евро, която ще подкрепя сина си и капитан на отбора Сашо Кадиев. Към тях се присъединява не по-малко колоритна личност, а именно шеф Александър Таралежков …

Блиц Новини
Дават пенсиите за май по-рано

Депутатите зарадваха най-бедните пенсионери за Великден. Те гласуваха хората, намиращи се под прага на бедност, тоест с пенсия до 526 лв., да получат по 100 лева Великденска добавка. Предложението на няколко пъти бе променяно, като сумата се колебаеше между 75 лв и 100 лв. В крайна сметка щедро се спряха …

Блиц Новини
Доброволци помагат на екипа на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Социално значимото предаване „Бригада нов дом“ набира все по-голяма популярност. Помощта, която оказват от бригадата на семейства, които не могат да си позволят нормална жизнена среда е безценна за семействата избрани да я получат. Вече видяхме многодетни семейства, както и самотни майки, отглеждащи сами децата си и радостта …

error: Content is protected !!