Дойче банк отчете загуба, дължи на акционерите си 77 милиона евро

Новини
реклама

Дойче банк (Deutsche bank) е регистрирала чиста загуба през второто тримесечие на 2020 година въпреки нарасналите приходи и понижените разходи, съобщи днес кредитната институция, пише БНР.

Банката е отчела чиста загуба, дължима на акционерите, от  77 милиона евро, което въпреки всичко е голямо подобрение спрямо обявената чиста загуба от 3,3 милиарда евро през същото тримесечие на миналата година.

Последните тримесечни резултати надминаха очакванията на анализаторите.

Германският банков гигант успя все пак да реализира печалба от 158 милиона евро преди облагане с данъци въпреки надвисналата опасност от неизбежни загуби заради необслужвани кредити по време на пандемията.

Скъпо преструктурирае стана причина за отчетената загуба от 946 милиона евро преди облагане с данъци през второто тримесечие на 2019 година.

В една среда с много предизвикателства ние увеличихме приходите, продължаваме да намаляваме разходите и сме напът да изпълним всички наши цели, каза главният изпълнителен директор на банката Кристиан Севинг.

Въпреки това Дойче банк трябва да задели 761 милиона евро през второто тримесечие за предстоящи необслужвани кредити. Това е почти пет пъти повече от предходната година.

 

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …