fbpx

Доган към ДПС: За да бъдете равнопоставени с другите трябва да сте поне една крачка, но не и повече пред тях

Новини
реклама

кадър: ДПС

„За да бъдете равнопоставени с другите политически сили трябва да сте поне една крачка, но не и повече пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички. Този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме съобразно политическото време в обществото е изкуството за правене на политика“, това послание отправи почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган по време на конференцията на партията.

„Убеден съм, че ни предстои много интересно бъдеще, особено в контекста на вашата отговорност“, заяви той и добави:

„Понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик, но като гледам как се развивате, значи трябва да се извиня на съдбата, защото получавам удовлетворение от това, че сте модел за другите“.

Ето и останалата част от изказването на Доган:

Живеем в трудни и непредвидими времена, един вирус промени начина на живот и показа колко много сме уязвими във всички измерения на живота. Разбира се, и това ще мине, но нищо от сегашния ни живот няма да има сегашната форма и осмисленост. За една година от своето коварно шествие по планетата Ковид-19 преобрази политически реалности, смени политически субекти, показа дефицитите на държавните институции и техните функции в обслужването на обществото, удари икономиката и ужким миксира пластовете на корпоративните и обществени интереси, като с лека ръка издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет на всички държави.

Това шокира политическия елит, защото този проблем беше загърбван и отлаган във времето. Сътресенията от тези промени ще бъдат съизмерими с изменението на климата, с мащабни войни или с финансово-иконбимическата криза в монетарен мащаб. И точно в такъв критичен момент от живота на човечеството изрази като глобално единство, обединени усилия и заедност са най-често изговаряните призиви към всички. Няма съмнение, че всеки интуитивно разбира смисъла на тези послания, но само когато е надвиснала обща опасност над главите ни.

реклама

Пожелавам на всички ви да преговорим уроци за единство и заедност! Тъкмо затова – задачата на задачите е да предотвратим очертаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа. Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата срещу коронавируса и последствията от нея. За нашите избиратели и за всички граждани на страната.

Пожелавам на всеки от вас да направи това за другите, което би очаквал да получи от света около него. Пожелавам да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики и реална история!

Но не забравяйте – за да бъдете равнопоставени с другите политически сили трябва да сте поне една крачка, но не и повече пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички. Този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме съобразно политическото време в обществото е изкуството за правене на политика.

Пожелавам ви да бъдете силни, живи и здрави и да отстоите себе си във времето,

Обичам ви!

Винаги ваш Ахмед Доган

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Юношеският национален отбор на България взима играч на ЦСКА

реклама От ЦСКА 1948 се похвалиха с повиквателната на своя футболист Александър Димитров за сборния лагер на юношеския национален отбор на България. Те сториха това в клубния си сайт. Лагерът ще се проведе от 25 януари до 6 февруари в Анталия, Турция, като бранителят ще пътува директно от Алания, където …

Новини
Следващата седмица решават за връщането на учениците в училище

реклама Снимка МОН Ще се решава и на какъв период ще се редуват учениците в училище и на онлайн обучение. „Ако е на повече седмици, повече време ще трябва да стоят останалите в електронна среда. Ако пък е твърде кратко на децата им трябва време за превключване и адаптация. Така …

Новини
Отвара с локум и мента почиства дихателния път като прахосмукачка и изхвърля секрета от дробовете

реклама Снимка pixabay В сезона на вирусите и в условия на пандемия, важно е да се погрижим за подсилване на имунната си система. Но въпреки всички мерки все пак инфекцията може да се появи и да затрудни дишането, както и да се появят и други проблеми, като засилено отделяне на …