fbpx

Доцент Кунчев: Мерки в цялата страна

Новини
външна реклама

Кадър видео Нова ТВ

По думите му ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна.

При достигане на над 300 заразени на 100 000 в градовете ще се наложат мерки за цялата страна, като веднага трябва да бъдат отпуснати помощи за бизнесите“. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ по Нова ТВ главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

външна реклама

„Имаме две оръжия – ваксинацията и спазването на мерките. Ако не можем да достигнем желаното ниво на имунизация, остава всеки от нас да пази собственото си здраве“, подчерта той.

„Това беше причината днес да организираме Оперативен щаб в Търново, на който предполагам ще присъстват колегите от другите две области. От тях очаквам анализ на ситуацията и приложения за действия. Трябва да се спазват вече разпоредите мерки. Имаше предложение да се направят отстъпки в обслужването на междуградските автобусите, така че това да позволи намаляване на натоварването в тях. Причината е, че когато пътуваш 2-3 часа в затворено пространство има риск дори да носиш маска“, уточни Кунчев.

„Пикът от четвъртата вълна от  за някои области у нас ще го достигнем още в края на август или в началото на септември, а за цялата страна – вероятно в рамките на септември“, каза още той.

Кунчев допълни, че засега данните са, че „наистина вълната ще е малко по-лека, но откъм тежест на протичане, а откъм бройки – няма да е толкова лека, защото много лесно предаваем и много заразен е този Делта вариант, и затова ще засегне много хора“.

„За седмицата от 18 до 23 август 93,8 на сто от всички нови случаи у нас са на неимунизирани хора. Затова не трябва да се съмняваме в ефективността ваксините“, подчерта главният държавен здравен инспектор..

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дeницa Caчeвa: Cpeднaтa пeнcия y нac щe e 510 лв. и тoвa e дeмoтивиpaщo

външна реклама Снимка профил ФБ Oтнocнo ceгaшнoтo yвeличeниe, пoлoвинaтa oт бългapcĸитe пeнcиoнepи щe пoлyчaвaт минимaлнa пeнcия в paзмep нa 370 лeвa, a cpeднитe пeнcии щe бъдaт oĸoлo 510 лeвa нa пeнcиoнep. Cpeднoтo yвeличeниe e c 64 лeвa нa чoвeĸ. Πpиeти ca и дoпълнитeлни 3 милиoнa лeвa в дъpжaвния бюджeт, c …

Новини
Кристиан Костов: Няколко пъти опитаха да ме убият с нож

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Аз се гордея, че съм българин. Любовта, която получих след „Евровизия“ е безценна. За мен е важно да се развивам и избрах този път.“ Момчето, което впечатли света с гласа си – Кристиан Костов, в откровено интервю по Нова, в което показва по-различна светлина. …

Новини
Рачков пред Лора Крумова: Чувствам се влюбен и щастлив

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Димитър Рачков за първи път говори за връзката си с по-младата си приятелка Анита пред Лора Крумова. Двамата дълго време държаха връзката си в тайна. „Чувствам се влюбен и щастлив. Какво повече?“. „Не съм правил голям рожден ден от 39-тата си годишнина. Поканих около …