fbpx

Доц. Мангъров пред Фрог: И на мен няма да ми се размине. Около Нова година ще затихнат нещата

Новини
9
реклама

Кадър видео БТВ

Доц. Атанас Мангъров даде интервю за Фрогнюз след като стана ясно, че е назначен за шеф на Ковид отделението на Инфециозна болница.

Коронавирусът и на мен няма да ми се размине. Смятам, че към Нова година ще утихнат нещата, каза той. Ето какво още допълни той:

– Доцент Мангъров, стана ясно, че оглавявате клиниката за лечение на болни с коронавирус в Инфекциозна болница. Не се ли притеснявате, че ако ситуацията се усложни, може на вас да хвърлят отговорността?

– Да може и така да стане. Но нали знаете за Дартанян в „Тримата мускетари“- той се страхуваше, но беше храбър и вървеше напред.

– Вие сте поискали да оглавите клиниката, нали не бъркаме?

реклама

– Да, аз от доста време исках да отида там, защото виждам, че има новобранци, които се оплитат. Има и много безсмислени неща, наложени от Здравната каса. Те важат, разбира се за всички ковид- отделения. Става дума за едни безсмислени изследвания, за едни писаници, които трудно ще се променят. Както знаете НЗОК е една бюрократична структура, но каквото мога ще направя. В някаква степен трябва да се облекчи лечението. Работещите там живеят трудно. Нещата могат да се правят по много по-лесен начин.

– Има ли в болниците много хора, които могат да се лекуват вкъщи?

– Абсолютно. Днес като минах визитация, до половината пациенти биха могли да си бъдат вкъщи.

Цялото интервю с доц. Мангъров ТУК

реклама
loading...

Моля да бьда назначена вьв вашето отделение, италианска школа сьм, изкарах на пьрва линия пандемията в италия. Бих работила само сьс вас като мед сестра.

Бих искала да работя с доц Мангьров като мед сестра, изкарах пандемията на пьрва линия в Италия…..много опит мога да предам.

Това не е вярно. Казваше ,че през лятото ще намалее и ако не минем всички вируса ще има бум през есента. Точно така и стана.

Персоналът е прекалено малко,наръба на силите си и по-добър вариант за всеки е у дома.Не казвам,че са лоши,просто много са уморени,което не е добър признак.Дори е добре,че и тези са там.Всъщност,всеки,който има поне малко ум,ще си отиде вкъщи и ще откаже болничбо лечение.Само една малка подробност.Например,правят тест,оказва се +(фалшиво,както се случва).Не е болен,дори и да има някакви симптоми.Човекът постъпва в болница,която е най-големия развъднук на всякакви бактерии и вируси.Персоналът също е развъдник и дори и да не иска,контактува с всички болни.Заразяват и здравите болни.Заразява се.Влошава се.Умира.Ковчезите се запечатват с капсула и близките не могат да го видят повече.

Лекувайте се вкъщи!Билниците са развъдник на всякакви вируси.Който има малко ум,никога не би постъпил в болница.Ковчезите на умрелите се запечатват с капсула и близките никога няма да ги видят,ако са от такова отделение.

9 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Търси се спешно плазма във Варна за баща на две малки деца. Вече изгуби брат си и майка си

реклама „Моля – помогнете на адв. Пламен Велчев да опази втория си син! Не може да съществува толкова мъка ! Познавам и двамата му синове – единият, Герман – на 30 г загуби битката с вируса. Майка му Роси – също! Търси се рековалесцентна плазма от преболедували Ковид-19, за Сава …

Новини
Фон дер Лайен: Първата Covid ваксинация в Европа е възможна до края на годината

реклама Снимка профил туитър Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и че ЕС вече е осигурил около два милиарда дози ваксини срещу коронавирус и че първите граждани от блока ще могат да бъдат ваксинирани преди края на декември. По-рано през деня обаче „Файненшъл таймс“ цитира свои …

Новини
С Ковид почина директорът на начално училище в Омуртаг

реклама Снимка pixabay Още един преподавател и директор на училище мина в статистиката на жертвите на коронавируса. Директорът на Второ начално училище “Васил Левски” в Омуртаг Татяна Петрова е починала от COVID – 19 Днес ще бъде погребението на 60-годишната жена, потвърди началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Елка …