fbpx

Доц. Мангъров: Не може да се лекува виртуално, медицината се практикува лице в лице

Новини
1
реклама

Кадър видео БНТ

„В момента се получава така, че когато някой е болен и се карантинира вкъщи и му се случи нещо, което налага лекарски преглед, единственият начин е да се обади на телефон 112 и да влезе в болница. Това води до препълване на болниците ненужно“, обясни доц. Мангъров в по БНТ.

Голяма част от доболничната помощ е минала в телефонен режим, а няма как да се лекуват хора по телефона, коментира още доц. Мангъров.

По думите му, COVID-19 не е особено опасна инфекция и личните лекари могат да извършват прегледи при спазване на всички мерки за безопасност. Не може да се лекува виртуално, медицината е практическа дейност и се практикува лице в лице.

реклама

Да се облекчат процедурите по изписване на болни, предложи началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров. Това би улеснило постъпването на болни, тъй като в момента COVID отделението е пълно и трябва да се изпишат едни пациенти, за да се приемат други.

„Следва да се облекчат някои от наложените от Здравната каса процедурите по изписване на болните, за да има повече място за маневриране. Всички неща в клиничните пътеки са хубави, но в значителна степен водят до излишно задържане на болни, които могат да бъдат изписани. Когато те не се изпишат по правилата на клиничните пътеки, касата не плаща“, предложи доц. Атанас Мангъров – началник на COVID отделението в Инфекциозна болница.

 

 

реклама
loading...

доц. Мангъров,
1.аз съм ОПЛ.
2.всеки ден преглеждам пациенти с корона вирус.
3.от началото на епидемията в България,не съм излизал в отпуск, болничен.
4.не съм се изследвал.
5. старая се да спазвам правилата на играта.
6.имам болни баща на 91 и съпруга на 70, нещо по въпроса..
7.когато преди 3 месеца имах по-сериозен контакт с пациент , чиято сестра починала от вируса, се обадих в къщи в къщи ,че няма да се прибирам. На другия ден се обадих в РЗИ за препоръки. Отговориха- няма да се изследваш, няма кой да работи. Седмица спах в кабинета и работих ,изпих 7,оо Азатрил.
8.подценяваш способностите на лекарите от СПЕШНА
9.ти като толкова месеци говори ,защо овреме не влезе в КОВИД ,ами трябваше новият мин. да дойде.Едва ли ти си поискал.Вероятно те е командировал. Срамиш лявото , отивайки при Петков ,беееееее.За него …
Вж. т.1.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си световно известният оперен певец Камен Чанев

реклама Снимка: operaplovdiv.bg Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал от коронавирус. Той беше приет за лечение в болницата в Стара Загора. Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера, припомня БНР. Чанев е роден през 1964 г., завършва Френската гимназия в родния си град Сливен, а след това …

Новини
Безлов: Българите искат силен лидер, а не демократично управление

реклама Кадър БТВ В доклада на центъра „Демокрацията в България – все още крехка след три десетилетия преход“, експертите представят данните от своите проучвания, че след 30 години преход 45 на сто предпочитат силен и решителен лидер. 57 на сто от запитаните са заявили, че вярват, че нищо няма да …

Новини
Калин Сърменов: Театрите са едно от най-защитените пространства

реклама Снимка профил ФБ След влизането в сила на мерките от петък, затварят и всички места, където има възможно струпване на хора като кина, галерии и музеи и се преустановява провеждането на концерти до 21 декември. Като изключение са посочени театрите, които могат да продължат да работят, стига публиката да …