fbpx

Доц. Кунчев: Здравните работници и работещите в домове за възрастни задължително трябва да се имунизират

Новини

кадър bTV

Ще преминем и през тази четвърта вълна на пандемията, стараем се да е с по-малко загуби, това коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. В студиото на bTV той прогнозира, че пикът на новото заразяване ще дойде по-рано от очакването и още след две седмици ще имаме високи нива.

Имаме много ниско ниво на имунизирани, което ще окаже влияние, защото това е вълната на неимунизираните и на по-младите, заяви доц. Кунчев.

външна реклама

„Има няколко заблуди, едната от които е, че мерките не действали. Напротив, мерките действат, но не във вида, в който ни се иска. Много е важно търсенето на баланс. Втората голяма заблуда е, че се фаворизират някои мерки за сметка на други. Можете да си миете ръцете колкото искате, но това е заболяване, което приемаме от въздуха. Виждам, че Министерството на образованието вече се насочва към дезинфекция на въздуха в училищата със съвременни методи, натам трябва да се насочат и хората, защото е много важно“, посочи още главният здравен инспектор.

Не предстои ново затваряне, защото хората са уморени, а чудеса не стават, увери доц. Кунчев.

В края на тази седмица можем да стигнем 1000 случая на коронавируса на ден, каза той.

Доц. Ангел Кунчев беше категоричен, че здравните и социалните работници, особено тези, които работят в домове за стари хора, трябва да бъдат задължително ваксинирани.

„Хайде да си представим една реална ситуация. Вие сте оставили възрастните си баба и дядо в дом, гледат ги. Някой от персонала, тъй като се прави на много интересен и чете много статии в интернет, е решил, че са много вредни ваксините, не се имунизира, внася вируса и вашите баба и дядо почиват. Това е факт, това е реално последните пет месеца“, обясни главният държавен здравен инспектор.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

БГ звезди
Ученички на Кобилкина побъркаха мъжете на плажа във Варна

Кадри видео ФБ профил Наталия Кобилкина Интересна случка сподели с приятелите си в социалната мрежа млад лекар Емил Стоимено, пребиваващ в един от курортите край Варна – Слънчев ден. Спокойната му почивка в елитния курорт на брега на морето е нарушена от напористи дами с различни искания към него. външна …

БГ звезди
Цветанка Ризова е сменена от нова водеща

Кадри: БТВ Предаването „Лице в лице“ има нова водеща. Става дума за Веселина Петракиева, която зае мястото на титулярката Цветанка Ризова. Последната е в заслужен летен отпуск, като ще отсъства от екрана през целия август. Петракиева е главен редактор в новините на БТВ. Тя е на 47 години. Има солиден …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!