fbpx

Доц. д-р Светлана Велизарова: Виновни за паниката на хората сте медиите

Новини
реклама

Кадър видео БТВ

Вирусът засяга най-често белия дроб, сърцето и бъбреците. Трябва да се обясни на всички хора, че това заболяване протича сравнително дълго.

Мога да кажа, че въобще не сме информирани като общество за COVID-19. И, ще ме извините, но виновни за това сте медиите. Защото вие, за вас лошата новина е най-добрата новина. Защо трябваше да давате в началото пресконференциите на Щаба?“, попита доц. д-р Светлана Велизарова, ръководител на детската клиника в болница „Св.София“, водещият на БТВ Антон Хекимян.

„Най-характерният симптом е загуба на обоняние и вкус. Температурата винаги я има – 87% от пациентите“, посочи тя.

И добави, че при такъв момент, ако се започне адекватна терапия, може да не се стигне до усложнения. А част от тях са свързани с ниската сатурация на кислорода. Нарушава се възможността за газообмен на белите дробове, посочи още специалистът.

И изтъкна, че генетично заложено е при българите да празнуват и да се събират. Традиционно пазаруват и в последния момент подаръците за празниците. Затова е голяма опасността след 21 декември да има наплив на хора по магазините.

реклама

„Българинът, каквото и да му кажеш, обича празниците, Това ни е генетично заложено. Мислите ли сега на 21 като се пусне всичко, че моловете няма да се пръснат по шевовете? Помнете ми думата – поредният пик на заболеваемостта ще е след Йордановден.“, предупреди д-р Велизарова.

И при ваксините срещу COVID-19 е същото като с началото на пандемията, оказа се. Според нея – ние вече сме разделени по темата като общество.

„Истината е една, че ние нямаме информация. Основното изследване за Pfizer, трета фаза, ще излезе утре, т.е. ние официално черно на бяло го нямаме. Предполагам, че въз основа на това Европейската агенция по лекарствата ще вземе своето информирано решение. От там нататък, ние трябва да имаме много добра разяснителна кампания, и разчитам на вас да го направите“, завърши тя.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дават по 500 английски лири на заразени, които спазват карантината

реклама Снимка pixabay Плащането на хората за самоизолация може да струва на правителството до 453 милиона британски лири на седмица, което е 12 пъти повече от стойността на сегашните схеми за финансова подкрепа, се казва още в документа. Кабинетът също така иска да овласти полицията да проследява нарушителите на карантината, …

Новини
Какво трябва да знаем при извозването на опасни товари?

реклама Почти навсякъде ние се намираме в близост до опасни отпадъци, понякога дори и без да подозираме. Много субстанции, вредни и токсични за природата, избухливи, запалими и други, могат да нанесат тежки материални щети, наранявания или натравяния, ако не се обезвреждат правилно. Това могат да са, например, офис техника, батерии, …

Новини
Лиляна Павлова: Очакват се до 800 милиона евро ново финансиране за малки и средни предприятия

реклама Снимка профил ФБ Това обяви вицепрезидентът на ЕИФ Лиляна Павлова в социалната мрежа. Министерството на икономиката на Република България и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) се договориха да засилят мерките, помагащи на малкия бизнес да овладее въздействието на кризата COVID-19, като използва приходи от инициативата JEREMIE, която беше съфинансирана от …