fbpx

Доц. Ангел Кунчев: Захвърляме маските при 70% имунизирани

Новини
външна реклама

Кадър видео БНТ

Който продължи да се страхува, да се чуди дали е полезно за него, ще си останем на процентите от 30-40. Като общество няма да бъдем защитени. Това увери главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на съвместна пресконференция с представители на СЗО, пише Фрог.

Според него някои от страничните ефекти на пандемията са много интересни. „По отношение на другите болести се стигна до много интересна ситуация как грипна епидемия нямаше. В статистиките се наблюдава, че няма пик и е 4 пъти по-нисък от предишни години. Има конкуренция на вирусите и когато един от тях се изяви като водещ, той избутва другите щамове от своя вид, както и от грипните“, обясни той.

външна реклама

„Научихме се да ползваме дезинфектанти, да стоим на дистанция. Дано и занапред да спазваме тенденцията“, надява се доц. Кунчев.

„Искаме да насочим ваксината на „Янсен“ към туристическия бранш, защото е еднодозова и искаме да кажем на хората, че ако отидат на почивка ще попаднат в безопасна среда“, добави той.

По думите му Израел е пример как вече втори ден няма смъртен случай от коронавирус.

От своя страна председателят на здравната комисия в НС депутатът от „Демократична България“ д-р Александър Симидчиев увери, че в парламента ще бъде сформиран план с ясни цели за борбата срещу COVID.

„Ваксинацията е много близък процес до мен, но за да няма объркване, трябва да има ясни правила разписани, които да задължават политиците да спазват противоепидемичните мерки. Ще сформираме план, при който да имаме ясни и дефинирани цели. Ако ние трябва да мислим за пандемичния процес като цяло, основен мотив не е самата заразност, а че инфекцията предизвиква увеличаване на смъртността. Ако видим дали кризата се управлява ефективно, основен параметър трябва да е смъртността“, уточни той.

„Законодателните промени, които предлагаме е да се въведе план, в който за всички случаи да има ясно дефинирани критерии. Така например ресторантьорите, ако знаят при какви числа ще бъдат затворени, ще спомогнат тези числа да не се достигат“, каза още д-р Симидчиев.

По думите му в областта на здравеопазването трябва да се работи в консенсус. „Искрено се надявам цялата здравна комисия в НС да работи в консенсус. Приоритетно трябва да се справим с тази пандемия преди всичко останало“, добави д-р Симидчиев.

„Станете герои на нашето време, ваксинирайте се, за да пазите себе си и вашите близки“, отправи апел д-р Скендер Сила, представител на Световната здравна организация за България.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
България е втора в Европа по риск от бедност, Румъния е първа

външна реклама снимка „Вихрогон“ България и Румъния са страните в ЕС с най-голям дял от населението изложено на бедност и материални лишения. Това сочат последните данни на Евростат, според които двете страни са сред четирите в ЕС с повече от една четвърт от населението изложено на риск от бедност: Румъния …

Новини
Кметът на София Фандъкова е с ковид, изолира се

външна реклама снимка: Фейсбук/Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova Кметът на столицата Йорданка Фандъкова се изолира, защото тестът ѝ за ковид излезе положителен. Това съобщи самата тя във Фейсбук. Фандъкова е ваксинирана и не се притеснява, че ще прекара тежко заболяването, но то я задължава да си остане вкъщи, за да …

Новини
Кубрат Пулев: Предложиха ми да си сменя името срещу много пари

външна реклама кадър: bTV (архив) У нас всеки може да стане политик, но не всеки – боксьор. Трябва да се занимавате с това, което обичате“, това заяви Кубрат Пулев  на среща със студенти от Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив, пише „168 часа”. „Когато отидох в Германия ми …