Доц. Андрей Чорбанов: Твърденията, че няма групов имунитет са безумни

Новини
4

„Коронавирусът не е сезонен вирус. Няма как да очакваме да изчезне с появата на топлото време. Вирусът по принцип си живее и се разпространява от много топли райони”. Това заяви доц. Андрей Чорбанов от Департамент „Имунология“ в Института по микробилогия към БАН пред NOVA.

„Ясно е, че през последните дни има увеличен брой тестове. Ако се изчисли процентът на положителните проби спрямо тестовете, ще се види, че резултатът не е шокиращ. Нарастването на броя на заразените всъщност е доста бавно и плавно”, каза още той.

По думите му в момента лабораториите работят вече много по-добре.

„Твърденията, че няма групов имунитет са безумни. Фактът, че разпространението е такова показва, че има такъв. Все пак разпространението е много малко на фона, на който може да се очаква”, коментира доц. Андрей Чорбанов.

Той смята, че съществува клетъчен имунитет, но трябва технологично време, чрез което да се докаже колко трае. И допълни, че няма нито един доказан случай в световен план за повторно заразен.

„Вирусът се разпространява най-вече сред хора, които са плътно заедно, например хората в домовете за възрастни, семейства. Огромният процент загинали хора в Швеция, Италия и Испания е в домовете за възрастни. Те не спряха свижданията“, посочи още доц. Андрей Чорбанов.

loading...

Този вирус е патентован, което ще рече, че някой изка да печели пари от него!
Целта на вируса е да удари слабия организъм ( старци,хронично болни), с други думи лошия (ненужен) материал. Кое правителство не би дали милиони за да се отърве от този “лош материал”.
Значи, че утре и ти като остарееш те чака същия този вирус, който сега живее в теб, но те оставя за сега на мира!
Така сложиха граница на възрастта.
И какво сега… няма смисъл от пенсионно осигуряване по простата причина, че няма да стигнеш до пенсия.

Съгласен съм с казаното по-горе, не вярвам в консперативни теории, но вярвам,че е човешка направа. Вярвам също и в медицината. Неможе да лекуваш болести с нанотехнология, и да се пречупиш пред един вирус ясен на земята отдавна. Някъде нещо издиша в потока на информация, няма връзка от А до В.

Господина да се информира по- добре.Първата група от 192-ма повторно заразени е установена в Ухан още в началото на епидемията,за което има официален доклад от болницата и всеки може да прочете.Тогава започват изследванията на антитела на тази група и се установява ,че нямат такива !

Права сте,господина ги плещи без да се информира много,много. Спомням си в началото говореше по телевизиите,че трайноста на вируса е няколко часа,при положение,че вече в Китай са установили трайност до десет дни при различни повърхности.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Гръцки и турски военни кораби са участвали в сблъсък в Средиземно море

Изображение Гугъл Мапс Гръцки и турски военни кораби са участвали в сблъсък в Средиземно море Гръцки и турски военни кораби са участвали в малък сблъсък в сряда в източната част на Средиземно море, съобщи източник от министерството на отбраната на Гърция, описвайки случая като „инцидент“, предаде Ройтерс. Турският сеизмографски кораб …

Новини
Татяна Дончева: Борисов иска да разджурка ситуацията, за да се спаси

Неистови усилия да разджурка още повече вече разджурканата ситуация, с идеята, че това може би ще го спаси от страна на премиера. Идеята за свикване на Велико народно събрание не е лоша. Това заяви пред БНР лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. „За да се свика ВНС обаче е необходимо …

Новини
Божков: Борисов доведе България до Трета национална катастрофа, не може да дава политически предложения

Снимка фейсбук   Не може онзи, който доведе България до Трета национална катастрофа, да дава политически предложения. Това написа в социалните мрежи бизнесменът Васил Божков по повод предложението на Борисов за свикване на Велико Народно събрание ипромяна на Конституцията.   „Единствената му цел е да спечели време. Единственото решение е …