fbpx

Доц. Андрей Чорбанов: Готови сме с българската ваксина, очакваме разрешение за експерименти

Новини
реклама

Кадър видео БТВ

„Вирусът е фактор на еволюцията, той не е част от живата природа. Той става по-прилепчив, по-адаптиран и по-малко смъртоносен“.

Никога досега не е имало такава масова имунизация в световен план. При всяка имунизация има странични реакции. Това каза за bTV доц. Андрей Чорбанов, имунолог от БАН.

„Норвежкото правителство не намира връзка между имунизацията и смъртта на възрастните хора. Те имат доста по-висока средна възраст от нас. При възрастните хора имунната система не реагира правилно, това е нормално. Затова в третия свят няма възрастни хора, няма как да оцелеят при естествени условия“, каза още той.

„Няма жив човек, който може да каже колко ще е имунитета от ваксината. Различните ваксини провокират различен имунитет. Срещу Хепатит Б ваксината е 5 години и трябва реимунизация. При тази нова ваксина никой не може да го каже. Надяваме се, че ще бъде поне година. При 3 до 5% от хората имунната система така работи, че те не реагират нито на ваксина, нито на прекарване на вируса. Често тестът за антитела не значи нищо, може да не са достатъчно“, добави доц. Чорбанов.

„Ограничаването на контакта на улицата не означава нищо. Най-дисциплинираните държави удрят всички рекорди по заболяваемост. Заразяването не става в градския транспорт, навън или в кафенето – става в семеен кръг. В Африкански страни като Египет, Тунис никой не спазва никакви мерки и няма болни хора, може би има, но ако болниците бяха пълни с хора, щяхме да знаем“, добави той.

 

„В момента очакваме разрешение от съответната агенция, която да ни разреши експериментите с животни на българската ваксина. Когато получим разрешението, веднага започваме. Движим се по графика, определен в проекта.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Александър Сано катастрофирал на опасния път Русе – Бяла

реклама кадър: Bri4ka. COM Първата си кола Александър Сано купил два дни преди да му излезе книжката от барман за колосалната сума от 350 лева – Ситроен Аксел с боксеров двигател.  След като купил нови гуми на колата Сано я карал цели осем месеца, а след това я дал на …

Новини
Пловдивчанин пропадна в коварна яма на чисто нов тротоар

реклама снимки: Асен Костов, „Забелязано в Пловдив“ „Това не е монтаж или сюжет от филм! Това е резултат от ремонта по водния проект на ул. Луда Яна, продължаващ пети месец!“, това написа във Фейсбук ядосаният пловдивчанин Асен Костов, който пропадна в дълбока дупка в тротоара на посоченото място и рани …

Новини
Незаконните археологически находки в дома ми са подхвърлени, твърди Пламен Бобоков

реклама кадър bTV Подсъдимият бизнесмен Пламен Бобоков определи като фарс започналото срещу него дело за незаконно притежаване на археологически находки по време на първото заседание в Русенския Окръжен съд. Той е обвинен, че е държал в къщата си в Русе 50 железни върхове на стрели и копия на стойност 652 …