fbpx

Доброволци помагат на екипа на „Бригада нов дом“

Блиц Новини

Кадри БТВ

Социално значимото предаване „Бригада нов дом“ набира все по-голяма популярност. Помощта, която оказват от бригадата на семейства, които не могат да си позволят нормална жизнена среда е безценна за семействата избрани да я получат.

Вече видяхме многодетни семейства, както и самотни майки, отглеждащи сами децата си и радостта и благодарността в очите им. Принос за това имат не само Мария Силвестър и бригадата на Калин Евтимов, но и многобройните доброволци, включващи се в помощ на майсторите, за да стане възможно всичко в този кратък петдневен срок.

Последният епизод на „Бригада нов дом“ предизвиква вълна от съпричастност към семейството на Даниела и Александър. В него участие взеха млади доброволци, които помогнаха домът им да се преобрази.

Те са още ученици, а вече се включват в различни каузи.

Отидохме да покажем и на по-малките от нас, че няма нужда да чакаме да пораснем, за да помагаме и да правим добро. В последният ден от ремонта отидохме да им помогнем с чистенето, сглобяване на мебели и декорирането на жилището. Най-често посещаваме един старчески дом, ходим и в една детска градина. Най-много обичаме да помагаме на социалната кухня, където готвим в събота и след това раздаваме пакети с храна на нуждаещите се.

Тяхната помощ е най-разнообразна. Децата печелят и награди за тази си дейност и са много нахъсани да продължават да правят добро. Следващата им кауза е да направят щастливи възрастни хора за Великден, като им занесат храна, топлина и внимание.

В епизодът, който предстои виждаме, че бригадата отново се сблъсква с трудна задача – да спаси къщата на едно семейство от рухване и да им осигури спокоен дом.

Блиц Новини
Ники Кънчев се изкефи на рокер в „Стани богат”, но после го подведе

кадри bTV Очите на водещия на „Стани богат” Ники Кънчев буквално светнаха, когато срещу него на Стола на богатството седна рокерът Христо Миевски. Мотоциклетният ентусиаст, поднат и като Хари, се хареса много на Кънчев със стила си, който показваше ясно какъв е основният му интерес. Играчът премина малко колебливо през …

Блиц Новини
Фолк певицата Дебора: Взеха ми колата и книжката, може да вляза и в затвора

Кадри ютуб е социални мрежи На 9 април певицата Дебора предизвиква лека катастрофа с автомобила си на столичния булевард „Черни Връх“. На място й бе направен полеви тест, който отчете 2,9 промила алкохол в кръвта, а тя бе в шок. Дамата настоя за кръвен тест, който също показа високи стойности. …

Блиц Новини
Синоптикът Петър Янков: Пазете се от гръмотевици

Кадри България Он ер Доста бе усложнена обстановката вчера в западна България. За кратко време в източната част на София се изсипаха между 50 и 70 литра на кв.м. Пагубното беше, че валежът беше за час, час и половина, този валеж е проливен. При това интензивно строителство и състояние на …

error: Content is protected !!