fbpx

До дни стават ясни причините за катастрофата на майор Терзиев

Новини
1
външна реклама

Снимка профил ФБ

До 10 дни от военна полиция ще приключват с разследването на катастрофата с МиГ-29, при която загина пилотът майор Валентин Терзиев. Това каза пред БНР министърът на отбраната Георги Панайотов. Докладът им щял да бъде в две части – едната с некласифицирана информация, а втората – с класифицирана, защото засягала сигурността на страната. Първата част веднага ще бъде оповестена, каза министърът.

“Няма интерес да бъде скрита информация. В последните години е трупано недоверие в държавните институции. В случая подходът е коренно различен, ние сме максимално прозрачни, в хода на проверките съобщаваме новооткритата информация”, каза Панайотов, но се запита какъв е ефектът от тази прозрачност, след като има толкова спекулации. Никой не пита как се чувстват пилотите след изказаните некомпетентни мнения. Трябва да се търси истината, а не да се дава публичност на спекулации. Чух че някой знаел как да се възстанови кабела на черната кутия. Ами да му гласуваме доверие и като се изгуби информацията, да го каже на близките и на колегите на майор Валентин Терзиев”, реагира министърът.

външна реклама

Пилотите се притеснявали, че няма да могат да изпълняват дълга си да пазят небето, след толкова спекулации около самолетите МиГ 29 до 2024 г., когато ще дойдат новите F-16. Панайотов заяви, че има рамков договор с производителя, и точно той предлага най-добрата поддръжка и дава най-добрата гаранция. Предстои сключване на ново споразумение.

“Има различни опции и възможности за поддръжката на МиГ-29, трябва да се намери най-добрата възможност. Аз съм започнал процедура по търсене на опции за интегрирана поддръжка на МиГ-29”, каза още той.

По повод завареното от него в министерството, Панайотов каза, че ще съобщи резултатите от проверките, които е назначил. Имал сериозни основания да се съмнява, че интересите на МО не са били защитени. Имало случаи на 100% авансово платени пари. 80-90 на сто от договорите са разпратени авансово, а от 50 проекта се работело по 3, а парите са платени.

Другото силно смущаващо нещо, е, че под булото на секретността не са правени търгове и конкурси за избиране на изпълнители. И проектите са раздавани с посочване на фирми. По-малко от половината проекти са с класифицирана информация, което оправдава възлагането.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Пламен Николов към Беновска: Много харесах снимката ви с плавниците

външна реклама Кадър Нова и Беновска, ФБ Интересно предложение направи Пламен Николова на Беновска. Пламен Николов се здрависа с Илиана Беновска в кулоарите на Народното събрание и каза, че много е харесал снимката, на която Беновска е с негови плавници. външна реклама След което я попита плува ли. Беновска му …

Новини
САЩ маха визите за Хърватия

външна реклама Снимка pixabay В началото на тази година бе официално съобщено, че броят на отхвърлените американски визи за хърватски граждани през 2020 г. е спаднал под три на сто, което е предусловие за премахване на американските визи. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е поканил Хърватия да се присъедини …

Новини
Борисов: Изроди! Кръстник на всичко това е Румен Радев

външна реклама Кадър видео ФБ „Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма. Кръстникът на всичко това е Румен Радев. Правят ми се за успешни за два месеца. Нула са свършили. Как децата на Янев и Манолова бяха назначени, когато бях премиер. Защо не ги остъргахме? Нашата добрина …