Дневник: Гешев забрани коментарите под публикациите си в туитър

Новини
11
реклама

Снимка Туитър

Главният прокурор Иван Гешев е забранил коментарите под постовете си в туитър. Това стана само ден след като социалната мрежа въведе новата си функция, в която потребителите могат сами да избират до кого да стигат публикациите им, както и кой може да ги коментира.

От нея веднага се е възползвал главният прокурор. В момента само потребители, които акаунтът на Гешев (@Ivan GeshevPG) е споменал в коментар или в поста му, могат да отговарят. Това се разбира от последния му туит (за акция срещу „ферма за добив на „криптовалута“) и невъзможността за реакции под него, пише Дневник.

Няма как да бъде изключена обаче опцията за ретуит (препубликуване на неговия туит) и коментар към постовете му и много хора от социалната мрежа се възползваха от това за да изкажат неодобрението си от забраната.

Под всеки туит на Гешев досега се публикуваха много критичини и иронични реакции за акциите и работата му, често се иска оставката му, задават се въпроси за разследването „Осемте джуджета“ и чекмеджетата на премиера Бойко Борисов, както и това дали би разследвал Пеевски и Доган. По-голямата част от тях са реални хора с имената и позицията си и от редовните потребители на социалната мрежа, която в България има по-малка аудитория и влияние спрямо фейсбук например. Но в туитър има общност от дългогодишни потребители, които са много активни, ясни и талантливи в публикациите и позициите си.

Сред коментарите под предишни постове имаше и по-цинични или обидни. В началото управляващият профила на Гешев беше изтрил някои от тях, но после оставиха дискусията свободна.

Единици са хората, които се обявяват в подкрепа на Гешев под публикациите. Прави впечатление, че масово профилите на поздравяващите го са създадени в последните два месеца и не следват и не са последвани почти от никого. Това анализираха и други потребители в туитър. Сега под постовете на Гешев се вижда само кой ги е харесал (в тази мрежа това става с бутон „сърце“)

Към момента профилът на главния прокурор е следван от близо 4000 потребители, а той самият следва едва 15 – основно на политици и фигури от Европейската комисия и парламент. Ръководителят на държавното обвинение дебютира в социалната мрежа на 26 юни, но данните от профила му показват, че акаунтът е бил създаден още през месец май. Пак през май в туитър с профил се появи и обвиняемият бизнесмен Васил Божков (@BojkovVassil), но Божков беше активен много преди Гешев в социалната мрежа. Той избра фейсбук и други социални мрежи за канали, през които да прави разкрития и да организира защитата си, докато се укрива в Дубай.

Самият Божков споменава неведнъж профила на Гешев в свои коментари (като преди два дни по повод акция в Силистра).

Тази опция все още е възможна. И се използва и сред забраната за коментари.

През юни сред следващите Гешев беше и профил „ПРЕСЦЕНТЪР на Прокуратурата на Република България“, който бе представен като официален туитър профил за новини на главния прокурор. Той обаче бе заключен, т.е. само одобрени от канала последователи можеха да четат туитовете на пресцентъра. Към днешна дата този канал не съществува.

реклама
loading...

Много ценна информация за действията на Господин Гешев , който по принцип трябва да бъде безпристрастен дори и към себе си. Защото обвиняемият е невинен до доказване на противното с конкретни действие от негова страна. Не пиша за съдебни актове както е указано в Конституцията , защото във времето се откриха доста порочни съдебни практики с тези съдебни актове за които беше осъждана държавата да плаща обезщетения.

Здравейте!Дали да има ,или не акаунт в социална мрежа е личен избор и не е задължение.

Гл.прокурор яко го закъса през месеца на националното неодобрение …Вече и на мен ми писна от детския им инат с Бойко Борисов- запретили са се като магаре на мост и категорично отказват да си дадат оставките- няма да бъдат нито първите,нито последните дали си оставките!- В цял свят така правят държавните мъже,а и не боли…

Ти АНОНИМНИЯ не си този, който да поиска оставки. Утре може да поискаш какво ли не. Прав е човека.Ако си топкова ербап си пиши кой си, или не ти стиска.

Г-н Гешев търси под вола теле, вместо да вкара лъжливото управление на държавата ни в затвора. Издирва хора, които са приключили следствие, за натчет от 1984 г. И натчета е платен още тогава и нещата са приключили.

Много ценна информация за действията на Господин Гешев , който по принцип трябва да бъде безпристрастен дори и към себе си. Защото обвиняемият е невинен до доказване на противното с конкретни действие от негова страна. Не пиша за съдебни актове както е указано в Конституцията , защото във времето се откриха доста порочни съдебни практики с тези съдебни актове за които беше осъждана държавата да плаща обезщетения.

11 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Румен Радев наложи вето върху промените в Изборния кодекс: Управляващите се подготвят за служебна победа

реклама Президентът Румен Радев наложи вето върху промените в Изборния кодекс. Това обяви държавният глава в обръщение към народа предаде репортер на Novini.bg. Всички промени имат ясната цел да гарантират служебната победа на управляващите в изборите. Отстъпва се от ясни законови предложения и се създават предпоставки за честността на изборите …

Новини
1
Борисов: Ще се пенсионирам от политиката като видят магистрала „Хемус“

реклама Кадър видео в. Сега Бойко Борисов не подава оставка, но не работи и като премиер, а като шофьор на джипка, пратен да надзирава строителството. Откъсна се от реалността и остана във времената, в които като бащица обикаля, дава благословия и събира овации. Превърна се в застаряваща певица, която разчита …

Новини
Стоичков пуска своя марка суджук

реклама Лого 8hristo.com Единственият българин носител на „Златна топка“ представи своята марка по впечатляващ начин. Логото на Камата съвсем естествено включва емблематичния за него №8 под който мина кариерата му в ЦСКА, „Барселона“ и националния отбор. Затова за гостите не бе изненада да видят на презентацията специално изработени суджуци под …