Днес рожден ден празнува Любо Ганев

Новини
реклама

Любомир Евтимов Ганев е български волейболист, роден на 6 октомври 1965 г. в град Русе. Висок 210 см. Пост: диагонал на разпределителя.

От 13 март 2020 г. е президент на Българската федерация по волейбол.
Започва своята кариера в „Дунав Русе“. През 1983 г. завършва Спортното училище в гр. Русе. Големи заслуги за израстването на Ганев има един от треньорите му С. Тодоров.

Волейболистът се състезава седем години за „ЦСКА“, като 5 пъти е шампион на България.

От 1991 г. играе за италиански отбори – първо в „Алпитур“, а след това – в „Агридженто“, „Сполето“ и „Фано“. През последната си година като активен състезател Любо Ганев играе един сезон в гръцкия „Арис“, с който става шампион. През 1998 г. прекратява спортната си кариера и се насочва към бизнеса. [1] Известен е в цял свят със силния си сервис – ударът му е със скорост 130 километра в час (скоростта е измерена в Италия). Носител е на много спортни отличия.

В мъжкия национален волейболен отбор е от 1985 до 1998 година. Носител е на бронзов медал от световното първенство във Франция през 1986 г.
След волейбола

Първите си стъпки в бизнеса Любо Ганев прави в Италия. Докато играе там, му предлагат да стане рекламно лице на японската фирма за спортна екипировка Асикс. По-късно става представител на фирмата за България, но назначеният от него управител бяга зад граница с парите, предвидени за развитието на бизнеса, и Любо Ганев поверява проекта на свои приятели. Известно време след това волейболистът търгува с облекла за гиганти, като създава специализирани магазини „XXL“. Бил е представител и на Джимока за България.

реклама

През 2004 г. с фирмата си Ремикс България става представител на няколко италиански фирми, специализирани в използването на газа метан за автомобилно гориво, сред които и компания за производство на компресорни станции. Извършва монтаж на станции за метан в България, зарежда автомобили, осигурява гаранционна и следгаранционна поддръжка.

През 2010 г. 36 от общо 66-те метан станции в България са доставени и поддържани от него. Същата година започва да внася автобуси, камиони, сметопочистваща техника, които работят на метан, и е представител на 15 италиански фирми (всички свързани с метана) за България, Северна Македония, Косово, Албания, Черна гора, Сърбия, Румъния, Гърция. Твърди, че около 80% от леките автомобили на метан са с уредби, доставени от него, и планира да пуска нови станции за зареждане с метан.

От декември 2012 г. Любо Ганев си връща позицията на представител за България на Асикс и започва да осигурява екипи на националните отбори по тенис и лека атлетика.
Светски живот

Още като волейболист в Италия, Любо Ганев води в продължение на две години телевизионно шоу в Торино. В България става водещ на предаването „Формула+“ по bTV, снима се в клипове на известни певици. През 2000 година участва в концерта „Хъшове на прощаване“, където играе Слави Трифонов в 2010 г. Често е жури в различни конкурси за „Мис“. Участва във ВИП брадър 3 за една седмица, както и благотворително – в шоуто Стани богат. Снима се в комедията Испанска муха заедно с Тодор Колев, Антон Радичев и Камен Воденичаров през 1997 г. През 2005 г. Любо Ганев партнира на Долф Лундгрен в екшъна „Механикът“, сниман в България, където се превъплъщава в ролята на руски мафиот. Следващият му филм е „Рин тин тин“ – филм за Първата световна война. Любомир Ганев е разведен и има двама сина – Евтим и Любо.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Съобщиха Седем признака, че сме изкарали Ковид 19 и не сме разбрали

реклама Снимка pixabay Повечето хора преминали през COVID-19 нямат симптоми или те са леки до умерени и се възстановяват без специално лечение. Доста от тях се припокриват с тези при грип или обикновени респираторни заболявания. Дори да сте имали някои от долуспоменатите, това не означава че непременно вирусът е преминал …

Новини
Синдикатите: Минималното дневно обезщетение за безработица да стане поне 17 лв

реклама Снимка вихрогон.бг И двата синдиката КТ „Подкрепа“ и КНСБ са на мнение, че предвиденото увеличение на обезщетението за безработица от 12 лв не е достатъчно. Според тях трябва да е поне 60 на сто от минималната заплата или 17 лв. От КНСП са и против замразяването на на паричното …

Новини
AccuWeather прогнозира бурни ветрове и наводнения в Европа през предстоящата зима

реклама Снимка pixabay Метеоролозите на „AccuWeather“ обявиха своята прогноза за зимата, която наближава все повече. Техните очаквания са за снежен декември и по сухи януари и февруари. Бури, придружени със силни ветрове се очакват през януари и до средата на февруари.   Основният път на лошото време в цяла Европа …