Днес рожден ден има комедийният актьор Мариан Бачев

Новини
реклама

Бачев е роден на 8 юли 1976 г. в София. Завършва 14 СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в София. По-късно завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорство за драматичен театър“ в класа на професор Надежда Сейкова.

От 2007 г. работи в „Шоуто на Слави“. Носител е на няколко награди в областта на сценичните изкуства.

Актьорска кариера

Бил е на щат като актьор в театрите в Габрово и Шумен. От 2000 – 2005 е актьор в трупата на Театър „София“, но напуска недоволен от управлението на театъра. Остава на свободна практика близо 2 години, в които усилено озвучава филми. През май 2007 г. защитава с пълно отличие държавните си изпити в магистърската програма в НАТФИЗ „Мениджмънт в сценичните изкуства“ и е награден от ректора на Академията.

Преподавателска дейност

От октомври 2015 г. до днес ръководи Театрална Работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт“ за деца и юноши на възраст между 8 и 19 години. Само за няколко години трупата му наброява над 50 деца, разделени в три възрастови категории и с тази си дейност тя е носител на множество награди от форуми за любителско театрално изкуство.

От октомври 2016 г. до днес е Директор на клуба по БГ Драма към Американския колеж в София – American College in Sofia.
Има две награди за главна мъжка роля от Фестивала в Шумен „Нова българска драма“, Наградата за талантлив млад актьор на Фондация „Иван Димов“ и четири номинации за Аскеер. През 2013 г. получи номинация за главна мъжка роля в комедиен/сатиричен спектакъл „Златен Кукерикон“ за постановката „Досадникът“ от Франсис Вебер. През 2015 г. получава и наградата „Любимец 13“ за ролите си в „Човекът от Ла Манча“ и „Лелята на Чарли“.

Кариера на озвучаващ актьор

През 2001 г. Бачев започва да се занимава активно с озвучаване на реклами, филми и сериали. Първият му озвучен филм е „Атлантида: Изгубената империя“.

Той е и българският глас на Кмета на Хувил в пълнометражната анимация „Хортън“ и готвачът Лингуини в „Рататуй“, Стар и Кейл в синхронните дублажи на „Балто“ и „Титан А.Е.“

Някои от по-известните сериали, в които озвучава, са „Да, господин премиер“, „Сайнфелд“, „Осем прости правила“ (дублаж на студио Доли), „H2O: Просто добави вода“ (дублаж на Медия линк), „В групата съм“ и „Раздвижи се“ (на който е и режисьор на дублажа), както и анимационни сериали като „Лабораторията на Декстър“ (дублаж на Медия линк), „Джони Браво“, „Луди за връзване“, „Най-добрият ми приятел е маймуна“, „Парк шоу“ и други.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кунчев предлага удължаване на епидемичната обстановка с още 2 месеца

реклама Снимка ФБ Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване на извънредната обстановка до края на месец ноември. По думите му не се налага въвеждане на нови по-строги мерки. „Това, което очакваме, никак не е оптимистично, по три причини – стартът на училищата, започващата вълна в Южна …

Новини
Проф. Рачев прогнозира температурни летни рекорди в края на септември

реклама Кадър Нова ТВ По всички показатели целият септември е с типично лятно време. И днес в столицата беше много топло. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев. „По отношение на климатологията септември си е есенен месец – слънцето изгрява по-късно, залязва по-рано и само до няколко дни ще …

Новини
1
Асансьор падна в Изчислителния център в Благоевград

реклама Снимка pixabay Ужасяващ инцидент е станал преди малко в Благоевград. Трима души са пострадали при пропадане на асансьор в сградата на Изчислителния център в Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от novini.bg. Сигналът е подаден на тел. 112 около 11 часа. В частна болница е транспортирана млада …