fbpx

Директорите предлагат изпитите след 4-ти и 10-и клас да са без оценка

Новини
външна реклама

илюстрация Pixabay

Националните външни оценявания в 4-и и 10-ти клас да се проведат по предварително обявения график, но да не са задължителни. Да не се поставя оценка, а резултатите да са само ориентир за корекция на учебните програми. За това настоява Съюзът на работодателите в системата на народната просвета след продължителни консултации с училищни директори и преподаватели от цялата страна, пише „Марица“.

Позицията на браншовата организация е в двата дни между локдауна и пролетната ваканция – 1 и 2 април, учебните занятия отново да са в електронна среда и учениците да не се връщат в клас.

външна реклама

За дванайсетокласниците се настоява да се върнат към присъствена форма от 5 април, според графика си за учебното време.

От 12 април, когато свършва пролетната ваканция, да бъдат възстановени присъствено учебните занятия за детските градини, за начален курс в училище и за поне още три випуска на ротационен принцип, като бъде приложена редуване присъствено за по 5 учебни дни и след тях преминаване в електронна среда.

Съюзът на работодателите в системата на народната просвета държи веднага след априлската ваканция да бъдат оповестени промените в изпитното съдържание за НВО в 7-и клас и ДЗИ в 12-и клас, като бъдат съобразени с продължителното провеждане на обучение в електронна среда.

Организацията няма да се противопостави на МОН, откъдето вече организират НВО в 4-ти и 10-и клас. Но смята за по-удачно явяването на тези тестове да е по желание и без оценка, а резултатите да са само база за промени в учебните програми.

Миналата година изпитите в 4-ти и 10-и клас бяха отменени заради пандемията, а от НВО в 7-и клас и от изпитните варианти за матурите отпаднаха темите, изучавани по време на онлайн занятията. Така системата на практика не засече до какво е довело обучението от разстояние по отношение на подготовката.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Изправи се! Мутри вън!“ иска комисия за полицейското насилие на протестите лятото

външна реклама Кадър идео БНТ „Изправи се! Мутри вън!“ от тази сряда започват събиране на подписи за създаване на парламентарна комисия „за разследване на полицейско насилие“ по време на летните протести през 2020 г., съобщи адвокат Николай Хаджигенов на пресконференция на формацията в кулоарите на парламента, пише Евроком. По време …

Новини
Откриха мъртъв 37-годишен мъж в дома му в Бургас

външна реклама Чуха се ужасяващи писъци, после разбрахме, че жената е намерила сина си мъртъв, разказват съседите. 37-годишен мъж е открит мъртъв в дома си в жк „Славейков“. Трупът на младия бургазлия е намерен от майка му късно снощи, научи Флагман.бг. „Чуха се ужасяващи писъци, после разбрахме, че жената е …

Новини
Почивните дни по Великден и през Май

външна реклама Пиксабей По повод Великден почиваме 4 дни (от петък до понеделник) от 30 април до 3 май включително. Празникът бележи края на Великденските пости, които започват от понеделника след Сирни Заговезни. Ето и кога са другите почивни дни през 2021 година. външна реклама Тъй като съботата преди Великден …