fbpx

Димитър Манолов: Да се превежда директно на работници помощта от държавата

Новини
1
външна реклама

Българската стопанска камара настоява за промени в Закона за извънредното положение, иска ясни и непротиворечиви правила.

„Планът е държавата да плаща 60% от заплатите на закъсалите предприятия. Това трябва да е срещу някакъв ангажимент, а не безусловно. Има въпросителни, на които трябва да търсим отговори. Срив ще има, въпросът е как ще се излиза от него“, каза в ефира на „Денят ON AIR“ предсeдателят на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

По думите му мерките ще трябва да се поправят в хода на приложението им заради ситуацията, в която се намираме.
„Повечето прогнози са, че това ще приключи в рамките на три месеца. След като държавата ще покрива част от разходите, логично е да получи нещо обратно. Трябва да се редуцира срокът, за който отсъствието от работа да се счита като платен отпуск“, обясни Манолов.

външна реклама

Той добави, че синдикатите са предложили тези средства за възнаграждения да се превеждат директно по сметки на работниците.

„Убеден съм, че ще има работодатели, които биха се изкушили да постъпят по друг ред с тези средства. Рисковете за работниците са да останат без работа, без заплата, да се разболеят – ситуацията е уникална“, отбеляза Димитър Манолов в ефира на Bulgaria ON AIR.
И апелира да преосмислим всичко, което правим.

„След месец-два целият ни свят ще бъде различен, ще се сблъскаме с нови предизвикателства. Банкрутите и фалитите вероятно ще станат малко повече, ще има друга структура на работната сила. Иска ми се да бъдат минимални изкушенията да се политиканства“, смята председателят на КТ „Подкрепа“.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...

Много правилно ! В противен случай риска от кражба е много голям и направо неизбежно ще се случи – това у нас със сигурност ще се случи.
Доказано е – кражбата не я смятаме за грях!

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов ожали главният прокурор и председателите на ВКС и ВАС: Те там ще ги мачкат!

външна реклама Кадър видео ФБ В поредно включване от Фейсбук Борисов, обяви, че не одобрява гласуваната вчера от парламента промяна в правилника за дейността на депутатите, според която главният прокурор и председателите на Върховния касационен съд (ВКС) и Върховния административен съд (ВАС) ще бъдат изслушвани от правната комисия поне веднъж …

Новини
Здравен работник: На антидепресанти съм, никога не съм виждал толкова смърт

външна реклама Снимка pixabay Това са разказите на двама медицински работници от Ковид отделения в Германия. Високата смъртност и безпомощност на медиците се отразява зле на психическото им състояние.   Ето и изповедта на двама германски медици пред Дойче Веле: външна реклама Здравни работници по цял свят работят до изнемога …

Новини
В близките дни президентът ще обяви кога ще връчи мандат на ИТН

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Обещахме да не бавим мандата. Затова следваме конституционната процедура, за да връчим обратно дадения от вас мандат“, посочи кандидатът за премиер на ГЕРБ при връщането на мандата при президента Румен Радев. „Коалиция ГЕРБ-СДС направи честно, открито и прозрачно усилие да проведе разговор с политическите …