Димитър Манолов: Борисов повтаря чужди глупости с намаляването броя на депутатите

Новини
реклама

Кадър БТВ

Донякъде съм съгласен за нова Конституция, защото тази, в която живеем няма кой знае колко пороци, но повече ме плаши посоката, в която ще тръгнат да я променят.

За това предупреди президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов във връзка с предложението на премиера Бойко Борисов за Велико народно събрание (ВНС) и промени в Конституцията в „Тази събота и неделя“ по БТВ.

При 120 депутати, както предлага премиерът, кворумът става 30. С 30 души може да се промени закон, мафията може да ги купи всичките, каза синдикалистът.

Според него има немалко хора, които искат от Конституцията да отпаднат всякакви неща, свързани с правата на хората, социална защита, осигуряване и да стане див домарчев капитализъм.

Той би искал да се промени Конституцията, защото така на синдикатите ще се позволи да имат възможността да участват в политиката и да се кандидатират за народни представители.

„Борисов повтаря чужди глупости с намаляването броя на депутатите“, критикува Манолов предложението на премиера за намаляване броя на народните представители.

ВНС трудно ще постигне до някакъв компромис, но промените в Конституцията могат да станат предмет на сделка, които тревожат КТ „Подкрепа“.

Синдикалната организация е на страната на протестиращите, но лично Манолов не иска да отиде на протеста, защото нямало как да застане рамо до рамо с някои хора.

Мафията са всички – и от едните, и от другите. Във всеки случаи има среди, които взимат решения зад кадър, изтъкна той и посочи, че живеем в свят, който се управлява от финансовата олигархия. Ние сме предали един вагон с документи на прокуратурата, но какво от това се случи, запита Манолов и добави, че в сегашния протест има повече политици и по-малко енергия.

Лидер на протеста трябва да има, но той умишлено се организира така, че да няма такъв. Целта е да има служебно правителство и нищо друго, коментира синдикалният лидер.

Той се засмя на „интелигентната точка“ на Арман Бабикян, защото била обидна за част от младите хора и отказал да погледне другата гледна точка.

Мафията е представена и в двата лагери, но Манолов отказа да назове имена, за да не го разкарват по съдилища. Всеки има право да иска нещо, така че това, което аз мога да кажа е, че по-старите направихме това младите хора да могат да искат нещо.

На протестите няма никакви искания в раздела на синдикатите и тези неща отсъстват.

В Конституцията е ясно записано, че в сдруженията на гражданите и синдикатите не може да си поставят цели и задачи, присъщи на политическите партии, обясни Димитър Манолов.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си бохемът Христо Сираков – „Стоте манекенки“

реклама Снимка Playboy Скръбна вест пристигна преди минути от родния шоубизнес. Издателят на българския Playboy – Христо Сираков, почина на 64-годишна възраст, съобщи Канал 3. Сираков бе един от най-известните филантропи у нас, като през годините е издигнал на пиедестал не една и две манекенки.   Преди по-малко от седмица …

Новини
Грип, настинка, коронавирус – как ще ги разпознаем през есента

реклама Снимка pixabay Със застудяването на времето все повече хора ще кихат и кашлят покрай нас Есента е пред прага ни, а с нейното идване кихането, кашлянето, подсмърчането и запушеният нос стават напълно нормални. Но в условията на глобална пандемия от респираторен вирус, как да преценим дали имаме коронавирус или …

Новини
Слави предупреди: Измама с моето име, не раздавам пари

реклама Снимка ФБ Това написа Трифонов в профила си в социалната мрежа с предупреждение към феновете си. Фейсбук страници, използващи моето име, пишат, че аз раздавам по 50 хиляди евро като искам данни за банковите карти на хората. Това са фалшиви страници. Това е лъжа и измама. Благодаря на всички, …