fbpx

Digital.bg съветва родителите: Това са най-добрите образователни приложения за деца

външна реклама

източвик: digital.bg

Училищата продължават да са затворени и затова образователната система разчита на дигиталните технологии и на родителите. Училищната подготовка на децата в домашни условия може да е трудна, но мобилните приложения могат да помогнат. Британското издание Standard представя някои от най-добрите образователни приложения за деца.

YouTube Kids

външна реклама

Приложението дава лесен достъп до образователно съдържание. То е достъпно, както през едноименния сайт, така и през мобилно приложение. Има и възможност за филтриране на съдържанието по възраст и цел. Предлага се и цяла библиотека с образователни клипове.

 

 

Duolingo

Едно от най-популярните приложения за учене на чужд език. То се използва от над 300 млн. души по целия свят. Подходящо е и за деца, като уроците се адаптират според предпочитания стил на учене от страна на потребителя. Има и тестове, както и обяснения къде са грешките, когато бъдат допуснати такива.

 

 

EdPlus Kids

Ново приложение, което стартира наскоро. То е дело на експерти от Оксфордския университет и е безплатно по време на пандемията. Приложението предлага множество уроци по различни теми и езици. Има и тестове, които са записани от популярни личности.

 

 

DIY.org

Това е приложение с огромен видеоархив от инструкции как да се направят различни предмети. Идеално е като заместител на часовете по „Труд и техника“ и може да се използва не само за научаване на нови умения, но и за забавления. Има безплатен пробен период.

 

 

Spelling Stage

Приложение, което специализира в правописа на английски. Има състезателен аспект, като може няколко участници да се съревновават в бързина и правопис. Има различни нива на сложност – от детска градина до национални олимпиади.

 

 

True or False Chemistry

Приложение, което помага за по-лесното научаване на имената на елементите от Периодичната таблица. Изисква и познания по английски език, но може да се използва и за усъвършенстване на знанията по английски по химия. Има игрови елемент за максимален брой правилни отговори за най-кратко време.

 

 

Kids Brain Trainer

Забавно приложение, което съдържа множество семпли игри и предизвикателства за деца. Общото е, че целта им е да тренират двигателните и когнитивните умения на децата, както и визуалното им възприятие, логическо мислене, бърза памет и др. Има общо 144 игри, които покриват всички критерии.

 

 

Elmo Loves 123s

Атрактивно приложение с Елмо и други герои от „Улица Сезам“, които помагат на децата да се научат да броят и да извършват лесни сметки. Приложението съдържа комбинация от игри, предизвикателства и клипове. Повечто са безплатни, но за някои трябва да се плати допълнително.

 

 

Cypher

Интересно приложение, което помага на децата да се научат да програмират. Сесиите са по 1,5 часа, като тренират ума и логическото мислене и дават първи стъпки в програмирането. Платформата е платена, като не е евтина и изисква сериозни намерения за изграждане на програмисти.

 

 

LEGO Duplo World

Забавно приложение, което комбинира в себе си много игри и предизвикателства в LEGO стил. Децата могат да играят и заедно с приятелите си по интеренет и да тренират въображението и креативността си. Това е основната цел на приложението, както и да научи децата какво представляват различни предмеди, животни и храни.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Днес рожден ден празнуват музикалните близнаци братя Аргирови

външна реклама Кадър видео ютуб Близнаците Благовест и Светослав Аргирови от култовия дует от близкото минало са родени през 1959 г. в Пловдив. И двамата завършват Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Академия за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. външна реклама Специалностите на близнаците обаче са различни: Благовест …

Новини
Татяна Дончева за сценаристите на Слави: Не си ги представям в МС

външна реклама Кадър видео БТВ Дончева каза, че си представя следващия кабинет да бъде с личности, експерти в съответните ресори. Подкрепа за правителство с мандата на Слави Трифонов е най-приемливият вариант. Разбира се, винаги ще зависи от състава. Ако този състав е прекалено артистичен, ние също ще се замислим дали …

Новини
Шеф Силвена Роу обяви: „Аз съм вещица!“

външна реклама Кадър видео БТВ Екстравагантната шеф Силвена Роу обяви своята принадлежност към „тъмната страна“, след като интуитивно се досети за намеренията на една от участничките в шоуто „Мастършеф“. „Аз съм вещица!“, обяви топ готвачката и се заля в зловещ смях за ужас на всички в предаването.   Отраканата блондинка …