fbpx

Депутатка от ГЕРБ: Искаме импийчмънт на президента Радев

Новини

Кадър видео БНТ

 

Анна Александрова, депутат от ГЕРБ-СДС коментира решението на ГЕРБ-СДС да сезира КС по казуса с двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков в студиото на „Денят започва“ по БНТ.

„Той трябва да взема важни решения за българските граждани и ако той е с двойно гражданство въпросът е чия позиция ще защитава – на България или на другата държава. Чувам, че е личен казусът, не е лично отношение, принципен е казусът и трябва да се носи отговорността. Нека само да спомена, че цялата отговорност е на президента“, каза Александрова.

външна реклама

Тя заяви, че ако КС се произнесе, че назначаването е противоконституционно – изцяло отговорността ще е на президента Румен Радев. Защото, по думите и, той е следвало да направи проверка на министрите, които назначава и в нарушение на Конституцията, това е изключително тежко нарушение на закона.

„Ако това стане, е напълно възможно от ГЕРБ-СДС да поискат импийчмънт на президента. Ще имаме достатъчно основания за това. Ако КС се произнесе за противоконституционност, ще имаме такава възможност“, каза Александрова.

Тя не пожела да коментира кадрите с полицейско насилие над протестиращи. Заяви обаче, че записите от камерите излизат сега, за да се отклони вниманието от най-важните проблеми.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

БГ звезди
Ученички на Кобилкина побъркаха мъжете на плажа във Варна

Кадри видео ФБ профил Наталия Кобилкина Интересна случка сподели с приятелите си в социалната мрежа млад лекар Емил Стоимено, пребиваващ в един от курортите край Варна – Слънчев ден. Спокойната му почивка в елитния курорт на брега на морето е нарушена от напористи дами с различни искания към него. външна …

БГ звезди
Цветанка Ризова е сменена от нова водеща

Кадри: БТВ Предаването „Лице в лице“ има нова водеща. Става дума за Веселина Петракиева, която зае мястото на титулярката Цветанка Ризова. Последната е в заслужен летен отпуск, като ще отсъства от екрана през целия август. Петракиева е главен редактор в новините на БТВ. Тя е на 47 години. Има солиден …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!