fbpx

Депутатите очакват Борисов в парламента, той не разбира защо

Новини
външна реклама

Кадър видео ФБ

Днешният дневен ред предвижда единствено изслушване на премиера в оставка Бойко Борисов и неговия първи финансист Кирил Ананиев. Борисов е задължен да се яви за изслушване в парламента за Националния план за възстановяване и устойчивост.

Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън“, която внесе решението, с което депутатите задължиха премиера да дойде в парламента, заяви, че Борисов не може да се подиграва с този състав на Народното събрание, така както го е правил с предишния, пише Благоевград 24.

външна реклама

„Една от стъпките за връщане на достойнството на парламента ще бъде довеждането на премиера Борисов тук пред народните представители“.

Борисов обаче не разбира защо трябва да отиде в парламента, след като са гласували оставката му и той вече е обикновен гражданин. Той напомни, че План за възстановяване има и той е в Народното събрание. Депутатите могат да го приемат или отхвърлят, но трябва да спрат да спекулират, че План няма, настоя премиерът в оставка.

„Ето го Плана. Но те ме викат не за Плана, те искат да правят от парламента Народен съд“, каза той.

Борисов към момента е в болница и се очаква да бъде изписан днес. От думите му става ясно, че вероятно няма да се яви пред депутатите.

„Просто от истерични жени, от такива злобни жени, а те всичките се събраха там – и Таня, и Капон, и Мая, и Корнелия. Ако нещо щеше да допринесе – да отида, но те искат да викат и да направят патаклама в парламента“.

Тази седмица в пленарна зала за първо гласуване влизат и предложенията за промени в Изборния кодекс, направени от ГЕРБ за мажоритарния вот. Тези на „Демократична България за дистанционно електронно гласуване и на „Изправи се! Мутри вън! За въвеждане на 32-ри избирателен район извън страната.

Според програмата на парламента новите изборни правила ще бъдат разгледани в петък. Тогава ще се разглеждат и промените в закона за политическите партии, предложени от „Има такъв народ“, включително партийната субсидия да бъде намалена от 8 лева на 1 лев за получен действителен глас.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Остри сблъсъци между депутатите на тема съдбата на пенсионерите

външна реклама кадри: Нардно събрание, Pixabay Арена на пореден скандал на тема пенсии стана парламентът. Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2017 година, да се преизчислят от 1 юли 2021 г., като индивидуалният коефициент се умножи по средномесечния осигурителен доход за страната на 2018 г. Това предлагат от БСП за България …

Новини
След запазването на субсидиите, Трифонов обяви: Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа

външна реклама снимка: Фейсбук/ Слави Т. Трифонов „Толкова е ясно – хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват – не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, …

Новини
Търговският регистър отказа да впише обратно Боби Михайлов като шеф на БФС

външна реклама кадър: Канал 3, архив Борислав Михайлов получи отказ за бъде вписан обратно като президент на БФС. Решението на Търговския регистър, предаде Novinite.bg На 29 април бяха подадени документите от последния Изпълком на който Михайлов върна оставката си. Сега обаче няма как да поеме отново поста. външна реклама Рекламирай …