fbpx

Депутатът Александър Ненков, ГЕРБ: Ако така се взема властта, не искам да живея в тази държава

Новини
реклама

снимка: Фейсбук/Alexander Nenkov

ГЕРБ два пъти е подавал оставка. Щом сме могли да предприемем тази крачка, смятам, че винаги това е обсъждан вариант. Самият премиер Бойко Борисов го казва многократно. Това коментира депутатът Александър Ненков пред OFFNews при напускане на народното събрание след края на днешното заседание. В отговор на въпрос дали в ГЕРБ обсъждат оставка той допълни, че има хора, според които не е приемливо да се подава оставка, защото това ще ни вкара в спирала и ще доведе до по-голяма криза.

„Може 100 хиляди да не одобряват правителството, но не може някакви хора да се изявяват като техни говорители. Това ще се реши на парламентарните избори“, обясни позицията си Ненков.

Ако това е начинът за сваляне и взимане на власт, аз не искам да живея в тази държава, допълни той.

Жалко, че се стига до крайни сблъсъци. Какво се случва с хората, които разсъждават различно от тези на протеста, попита депутатът от ГЕРБ.

реклама

Предстоят избори и това е единственият разумен и демократичен начин за излизане от кризата, да се направи този преход. Очевидно има политическо напрежение и това противопоставяне явно ще продължи. Но в крайна сметка живеем в 21 век, цивилизована държава, не е този начинът- с провокация и насилие. Много ми е интересно какво ще стане, ако тези хора влязат в парламента – ще ни убият или ще ни заравят в ковчези ли? Всеки има приятели, семейства, които се тревожат. Не приемам да се стига до такива крайности, каза още Ненков.

Имам познати на протеста и никога не съм се опитвал да променя мнението им, напротив, това е цивилизованата част от нещата, но се надявам, че мнозинството от хората няма да позволят държавата да се срине по този начин, защото това би бил един срамен ден за демокрацията, независимо дали ни или не ни харесват, обясни депутатът.

Честни избори какво значи, бяха ли такива, когато бе избран Румен Радев?, попита още Ненков.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Специалистите алармират: Крайно опасно е да се приемат лекарства за „разреждане“ на кръвта

реклама Снимка pixabay Освен това, поясняват, че не съществува научен термин “разреждане на кръвта”. Има еквивалентно понятие – хемодилюция, т.е., разреждане на кръвта с течност. Само лекар може да вземе решение дали да отмени или замени ацетилсалициловата киселина в случай, че я приемате. Приемът на ацетилсалицилова киселина от деца с …

Новини
Синоптикът Симеон Матев: Идва Бяла Коледа

реклама Снимка pixabay Декември започва със студено и ветровито време, но след няколко дни ще се затопли. Натрупалата се снежна покривка бързо ще се стопи. Облачно и с валежи вече от дъжд ще бъде през първото десетдневие на месеца. Температурите ще бъдат около и малко над нормата, прогнозира Симеон Матев …

Новини
Учениците във ваканция от 22 декември до 3 януари

реклама Снимка МОН Коледната ваканция за учениците ще бъде от 22.12.2020 г. до 3.01.2021 г. включително. Вместо децата да се върнат в училище за 2 дни до Коледа, след като на 21 декември приключи локдаунът, от следващия ден те направо ще излязат в зимна ваканция. Това става ясно от заповедта …