Депутатът Александър Ненков, ГЕРБ: Ако така се взема властта, не искам да живея в тази държава

Новини
реклама

снимка: Фейсбук/Alexander Nenkov

ГЕРБ два пъти е подавал оставка. Щом сме могли да предприемем тази крачка, смятам, че винаги това е обсъждан вариант. Самият премиер Бойко Борисов го казва многократно. Това коментира депутатът Александър Ненков пред OFFNews при напускане на народното събрание след края на днешното заседание. В отговор на въпрос дали в ГЕРБ обсъждат оставка той допълни, че има хора, според които не е приемливо да се подава оставка, защото това ще ни вкара в спирала и ще доведе до по-голяма криза.

„Може 100 хиляди да не одобряват правителството, но не може някакви хора да се изявяват като техни говорители. Това ще се реши на парламентарните избори“, обясни позицията си Ненков.

Ако това е начинът за сваляне и взимане на власт, аз не искам да живея в тази държава, допълни той.

Жалко, че се стига до крайни сблъсъци. Какво се случва с хората, които разсъждават различно от тези на протеста, попита депутатът от ГЕРБ.

Предстоят избори и това е единственият разумен и демократичен начин за излизане от кризата, да се направи този преход. Очевидно има политическо напрежение и това противопоставяне явно ще продължи. Но в крайна сметка живеем в 21 век, цивилизована държава, не е този начинът- с провокация и насилие. Много ми е интересно какво ще стане, ако тези хора влязат в парламента – ще ни убият или ще ни заравят в ковчези ли? Всеки има приятели, семейства, които се тревожат. Не приемам да се стига до такива крайности, каза още Ненков.

Имам познати на протеста и никога не съм се опитвал да променя мнението им, напротив, това е цивилизованата част от нещата, но се надявам, че мнозинството от хората няма да позволят държавата да се срине по този начин, защото това би бил един срамен ден за демокрацията, независимо дали ни или не ни харесват, обясни депутатът.

Честни избори какво значи, бяха ли такива, когато бе избран Румен Радев?, попита още Ненков.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …