”Демократична България”: Оставка на борда на ББР и министри, дали 75 млн.лв. на колекторска фирма

Новини
3

Нечуван скандал е, че държавната Българска банка за развитие дава огромен кредит от 75 милиона лева на неизвестна колекторска фирма. Точно в разгара на икономическата криза, когато на ББР са възложени огромни отговорности за спасяване на малкия бизнес.

Това се казва в позицията на „Демократична България“ относно изнесената в медии информация за огромния заем отпуснат на компания за събиране на вземания, пише frognews.bg.

Припомняме, че вчера стана известно, че кредитополучател е „Свети Георги груп“ – дружество, свързано с компанията за изкупуване на вземания. Според последния годишен финансов отчет на фирмата „Свети Георги груп“, който е за 2018 г., тя почти няма дейност – има едва 57 000 лв. активи, 2000 лв. приходи и нулева печалба.

„С парите на данъкоплатците се финансира колекторска компания. В момента, в който милиони българи задлъжняват, бюджетът финансира съмнителни групировки, които да изкупят дълговете на гражданите да упражняват тормоз.

Ние от Демократична България се противопоставяме категорично на тази корупционна операция и настояваме за оставките на борда на ББР и отговорните министри.“, настояват още от политическата формация.

loading...

Това са бушоните в случая.Не се ли стигне до „майстора“ ,който е монтирал тези бушони на това топло местенце все едно,че нищо не сме постигнали и само си чешем езиците!

Демократична България изпълняват мръсните поръчки на своя господар Прокопиев!

ДБ отново търсят скандал там, където няма такъв. Дружеството е дъщерно на най-голямата фирма за събиране на задължения в страната, а кредитът от 75 млн. лева е предназначен за закупуване на лоши кредити от Пощенска и Общинска банка.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Наско Сираков е новият собственик на Левски

Сагата с акциите на ПФК „Левски“ , която продължи почти един месец, приключи. Новият собственик на сините вече е четвъртият в света от САЩ’94 Наско Сираков. Припомняме ви, че Васил Божков обяви на 30 май, че ще му прехвърли акциите на отбора. Че Сираков е новият мажоритарен собственик на клуба …

Новини
Борисов: Поклон пред саможертвата на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

Поклон пред саможертвата на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България! Мирът, човешките права и разбирателството се отстояват всеки ден с дела. Нека бъдем горди с нашите предци и да следваме европейския път, който ни посочиха! Това написа в профила си във фейсбук Борисов, по повод 144 години …

Новини
Захариева: Около 15 юни се очаква пълно възстановяване на пътуванията в ЕС

Около 15 юни се очаква пълно възстановяване на придвижването в Европейския съюз, това съобщи пред БНТ министърът на външните работи Екатерина Захариева. „От 2-3 седмици започна плавното възстановяване на придвижването. Първо със съседни държави, после с държави със сходна ситуация. Надявам се на следващ етап, това се очаква след 15 …