fbpx

Дават пенсиите за май по-рано

Блиц Новини

Депутатите зарадваха най-бедните пенсионери за Великден. Те гласуваха хората, намиращи се под прага на бедност, тоест с пенсия до 526 лв., да получат по 100 лева Великденска добавка.

Предложението на няколко пъти бе променяно, като сумата се колебаеше между 75 лв и 100 лв. В крайна сметка щедро се спряха на 100 лв.

 

От НОИ съобщават, че пенсиите за месец май, заедно с одобрената добавка, ще бъдат изплатени по-рано. Тази година Великден е на 5 май, готовността е пенсиите да бъдат изплатени на 2 май.

Обикновено пенсиите се изплащат от 7-мо до 20-о число по наредба, но във връзка с предстоящите Великденски празници, това ще стане по-рано.

Единственият работен ден е 2 май, така че ще ги изплатим по-рано. Днес ми предстои среща с Български пощи, създали сме съответна организация. Чрез банките, НОИ превежда парите в края на месец април, заяви пред медиите в парламента подуправителят на НОИ Весела Караиванова-Начева.

Тя даде заявка, че НОИ ще направи каквото е необходимо, за да могат да достигнат сумите до хората за празниците.

Освен това хората ще получат и преизчислените си пенсии за стаж и възраст, които бяха коригирани от 1 април.

Те получават увеличение за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност поради общо заболяване и за инвалидност поради трудова злополука и професионална болест. Те трябва да имат придобит осигурителен стаж през предходната 2023 г. и да не са подали заявление за преизчисляване на пенсията си с придобит след пенсионирането осигурителен стаж и осигурителен доход до датата на настоящото служебно преизчисляване.

През миналата година служебно бяха преизчислени пенсиите на близо 336 000 работещи пенсионери. За всеки сумата е индивидуална, в зависимост от осигурителните вноски, които са направени в предходната година.

Блиц Новини
Ники Кънчев се изкефи на рокер в „Стани богат”, но после го подведе

кадри bTV Очите на водещия на „Стани богат” Ники Кънчев буквално светнаха, когато срещу него на Стола на богатството седна рокерът Христо Миевски. Мотоциклетният ентусиаст, поднат и като Хари, се хареса много на Кънчев със стила си, който показваше ясно какъв е основният му интерес. Играчът премина малко колебливо през …

Блиц Новини
Фолк певицата Дебора: Взеха ми колата и книжката, може да вляза и в затвора

Кадри ютуб е социални мрежи На 9 април певицата Дебора предизвиква лека катастрофа с автомобила си на столичния булевард „Черни Връх“. На място й бе направен полеви тест, който отчете 2,9 промила алкохол в кръвта, а тя бе в шок. Дамата настоя за кръвен тест, който също показа високи стойности. …

Блиц Новини
Синоптикът Петър Янков: Пазете се от гръмотевици

Кадри България Он ер Доста бе усложнена обстановката вчера в западна България. За кратко време в източната част на София се изсипаха между 50 и 70 литра на кв.м. Пагубното беше, че валежът беше за час, час и половина, този валеж е проливен. При това интензивно строителство и състояние на …

error: Content is protected !!