fbpx

Държавата ще отпусне 13 млн. лв. за щадящи тестове за деца

Новини
външна реклама

Кадър видео Нова ТВ

Здравният министър каза, че желанието им е още следващата седмица децата от 1 до 4 клас да бъдат върнати в класните стаи.

„Желанието на всички нас е да възстановим присъственото обучение в училище. Предпоставките и възможностите за това се основават на изискването за безопасна среда. Безопасна среда означава хората, които присъстват или се срещат на закрито, да са преболедували или да имат отрицателен тест, или да са ваксинирани. Подписахме с министър Денков и внасяме заедно в МС проект на постановление, с което да се осигурят 13 млн. лв. за закупуване на щадящи тестове за децата“, заяви здравният министър Стойчо Кацаров на брифинг на здравните власти, пише bgonair.

външна реклама

Той обясни, че със слюнка от детето ще може да се провери дали то в момента е заразено с Ковид-19 или не.
„Така ще избегнем карантинирането на цели паралелки. Това е подход, който се прилага в много европейски държави. Напълно щадящ е за децата. МЗ още днес ще обяви поръчка за закупуването на такива тестове, като желанието ни е да осигурим поне за месец напред за всички деца от 1-4 клас в страната“, уточни Кацаров.

Здравният министър посочи, че не всички училища у нас са затворени.
„Ако всички заедно успеем да организираме този процес добре, ще можем да постигнем най-важното – да възстановим присъственото обучение в училище без да увеличаваме епидемичния риск в страната“, подчерта Кацаров.

Здравният министър каза, че желанието им е още следващата седмица децата от 1 до 4 клас да бъдат върнати в класните стаи.

„Ако видим, че е създадена добра организация и този механизъм работи добре, продължаваме след това и с учениците от горните класове. За тях също е по-добре да учат присъствено, отколкото онлайн“, изтъкна Кацаров.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Ето кой трябва да вземе 100-те хиляди лева от Фермата

външна реклама Кадри видео БТВ С наближаването на финала на „Фeрмaтa“ все повече стои въпроса кой е достоен за голямата награда от 100 000 лв. Три ceдмици прeди рeшитeлнaтa биткa, според мъжете участници, най-достойна от жените са Мартина според Любо и Кирил, а за Живка са Стефан и Пламен. външна …

Незабавни статии
Дичо заряза музиката и се захвана с друга страст

външна реклама Снимка профил ФБ Конкурентите на шеф Манчев се увеличават с още един. Бившият вокалист на D2 Дичо загърби музиката и се впуска в ново начинание, захваща сe с готвене, както сам анонсира новото си начинание в социалните мрежи. Това съвсем не е изненада за хората около него. В …

Незабавни статии
Лора плаче от щастие извън Фермата

външна реклама кадър bTV Чувствам се прекрасно, изживявам всичко отново като гледам предаването, това каза отпадналата от „Фермата“ Лора Цолова. 24-годишната жена призна, че дори плаче пред екрана, но сълзите ѝ са от щастие. „Не бях преживявала нещо толкова прекрасно и истинско, с прекрасни хора. Най-много ми липсва чувството, че …